"Derviş" adlı sahne gösteriminin dünya prömiyeri yapıldı - Haber 1Haber 1

“Derviş” adlı sahne gösteriminin dünya prömiyeri yapıldı

ANKARA (AA) – Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “Derviş” adlı sahne gösterimi izleyicinin beğenisine sunuldu. Derviş’in dünya prömiyeri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Multidisipliner sahne uygulaması örneği olan “Derviş”te, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Devlet […]

“Derviş” adlı sahne gösteriminin dünya prömiyeri yapıldı

16 Kasım 2021 - 23:00

ABONE OL

ANKARA (AA) – Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “Derviş” adlı sahne gösterimi izleyicinin beğenisine sunuldu.

Derviş’in dünya prömiyeri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Multidisipliner sahne uygulaması örneği olan “Derviş”te, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları, mehteran takımı ve zikir grubu yer aldı.

​​​​​​​Senaryosunu İskender Pala’nın yazdığı, genel sanat yönetmenliğini Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı’nın üstlendiği “Derviş”, Yıldız Çankaya Sargın’ın sanat yönetmenliğinde sahnelendi.

Eser, izleyicilerin beğenisiyle karşılandı.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.