18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası - Haber 1Haber 1

18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası

18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2022 - 0:50

212 okunma

KUDÜS (AA) – İsrail'de düzenlenen 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcu Utku Göler, erkekler 3 bin metrede dördüncü oldu.

Batı Kudüs'te yer alan Givat Ram Atletizm Stadyumu'nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde, eleme ve final müsabakaları yapıldı.

Erkekler 3 bin metre finalinde mücadele eden Utku Göler, 8.14.79'luk derecesiyle dördüncü sırada yer aldı. Utku, kendisine ait Türkiye 18 Yaş Altı rekorunu iki saniye geliştirmesine rağmen madalya sevinci yaşayamadı. Aynı yarışı Caner Can Tunçtan ise 14. sırada tamamladı.

Şampiyonada yapılan eleme müsabakalarında 5 milli sporcu ise adlarını finale yazdırdı.

Kadınlar 400 metrede Edanur Tulum, 54.19'luk derecesiyle Türkiye 18 Yaş Altı rekorunu kırarak finale yükseldi. Erkekler gülle atmada Ali Peker ile Mehmet Mahsun Er, 2 bin metre engellide Cuma Özcan ve yüksek atlamada Deniz Kaan Kartal da finalde mücadele etme hakkı kazandı.

48 ülkeden toplam 992 sporcunun mücadele ettiği 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'na yarın devam edilecek.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.