5. Etnospor Kültür Festivali - Haber 1Haber 1

5. Etnospor Kültür Festivali

5. Etnospor Kültür Festivali
Son Güncelleme :

12 Haziran 2022 - 18:15

69 okunma

İSTANBUL (AA) – Meksika Geleneksel Oyunlar ve Spor Federasyonu Başkanı Ana Claudia Garcia, Etnospor Kültür Festivali'nin çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, bu festivalin başka ülkelerde de düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Ana Claudia Garcia, festivalin gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı'nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

5. Etnospor Kültür Festivali'nin önemine değinen Garcia, "Gerçekten harika bir festival. Türk kültürünün tanıtımı açısından çok önemli. Çocuklar için de güzel bir fırsat. Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar, burada birçok aktiviteye katılıyor. Çok güzel bir tecrübe olacak. Bu organizasyonun başka ülkelerde de yapılacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Meksika'da da Etnospor Kültür Festivali'ne benzer bir organizasyon düzenlediklerini aktaran Ana Claudia Garcia, "Festivalde 100'e yakın aktivitemiz var. Ancak format çok farklı. Festival, yöresel kültürümüzü korumak için yapılıyor. Eylül ayında da benzer bir etkinliğimiz olacak. 30 yöresel grubumuz var. Bu organizasyonu ülkemizde de görmek isteriz. Yöresel bir karışım yapmak istiyoruz." diye konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.