7. Uluslararası Alanya Oryantiring Festivali başladı - Haber 1Haber 1

7. Uluslararası Alanya Oryantiring Festivali başladı

7. Uluslararası Alanya Oryantiring Festivali başladı
Son Güncelleme :

01 Kasım 2021 - 16:30

194 okunma

ANTALYA (AA) – 7. Uluslararası Alanya Oryantiring Festivali, Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Oryantiring Federasyonu denetiminde, Alanya Doğa Sporları ve NEO Doğa Sporları kulüplerinin iş birliğinde düzenlenen festivalin ilk günü, Sapadere Kanyonu Ekolojik Parkı'ndaki parkurda gerçekleştirildi.

Organizasyonun ilk gününde 23 ülkeden 600'ün üzerinde sporcu yarıştı.

Altı gün sürecek festivalde yarışmacılar, daha sonra "Leartes Antik Kenti", "Kızılalan", "Damlataş", "Alanya Kalesi", "Kızılkule ve Tersane" parkurlarında mücadele edecek.

Festival, 6 Kasım Cumartesi günü Kızılkule Meydanı'nda yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Yarışma direktörü Yaşar İsmet Demiröz, basın mensuplarına, 2015 yılından bu yana düzenledikleri yarışın önemli bir organizasyon haline geldiğini ifade etti.

Katılımcı sayısının gün geçtikçe arttığını kaydeden Demiröz, "Bu yıl 6 farklı parkurumuz var. Bu parkurlardaki kısa, orta ve uzun mesafe yarışmalarda 10 yaşından 80 yaşına kadar kadın ve erkek sporcularımız yarışıyor." diye konuştu.

Yarışmacı sayısının artmasının turizme de katkı sağladığını anlatan Demiröz, "Son yıllarda dünyayı etkileyen koronavirüs nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem yaşadık. Özellikle seyahat kısıtlamaları konusunda. Umarım önümüzdeki yıllarda biraz daha sağlıklı bir ortamda daha çok katılımcı ile bu yarışmayı bin kişinin üzerinde sporcu ile yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.