Efsane futbolcu Maradona vefat etti - Haber 1Haber 1

Efsane futbolcu Maradona vefat etti

Efsane futbolcu Maradona vefat etti
Son Güncelleme :

25 Kasım 2020 - 21:49

104 okunma

Dünya futbolunun efsanevi ismi Arjantinli  medyası, Diego Maradona vefat etti. Arjantin medyası, Maradona’nın kalp krizi geçirdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda beynindeki pıhtı nedeniyle ameliyat edilen 60 yaşındaki efsane futbolcu Diego Maradona hayata gözlerini yumdu.

Arjantin kaynaklı Clarin’in yaptığı habere göre, kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra taburcu olan ve Tigre’deki evinde bulunan 60 yaşındaki Maradona’nın geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Arjantin Futbol Federasyonu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, efsane ismin vefatını doğruladı.

Diego Armando Maradona öldü mü? Maradona kimdir?

Tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen Maradona, 1986 Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin Milli Takımı’nın en önemli ismiydi. Maradona futbolculuk kariyerinde Boca Juniors, Napoli ve Barcelona gibi takımlarda forma giydi ve Napoli formasıyla iki kez İtalya Serie A şampiyonluğu yaşadı.

Son dakika | Diego Armando Maradona hayatını kaybetti - Futbol Haberleri - Fanatik

MARADONA’NIN HAYATI…

Devrimci kimliğiyle de tanınan ve Küba’nın kurucu lideri Fidel Castro ile yakın ilişkileri olan Maradona, Fidel Castro’nun öldüğü gün olan 25 Kasım’da hayatını kaybetti.

Arjantinli teknik direktör ve eski futbolcu Maradona, birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülüyord. Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü aldı.

Diego Maradona acil ameliyata alınacak! Diego Maradona kimdir?

 

“YÜZYILIN GOLÜ”NÜ ATTI

Transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur. Barcelona’ya 5 milyon £ karşılığında transfer olup rekor kırdıktan sonra Napoli’ye 6,9 milyon £’a transfer olarak yeni rekor kırdı. Maradona profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell’s Old Boys takımlarında oynadı. Kulüp seviyesinde en ünlü olduğu Napoli takımında çok sayıda övgü almıştır. Arjantin adına 91 millî maça çıkmış ve 34 gol attı.

Diego Maradona Kimdir? En Güzel Golleri ve Hareketleri

Dört FIFA Dünya Kupası turnuvasında oynamıştır ve Arjantin adına kaptanlık yaptığı 1986 Dünya Kupası’nda, Batı Almanya’yı finalde 3-2 yenip kupaya uzanmışlardır. O maçtan sonra Altın Top ödülü aldı. Aynı turnuvada çeyrek finalde İngiltere’ye iki gol atarak 2-1’lik galibiyeti sağladı ve iki gol de tarihe geçti. İlk golü eliyle attı ve ceza verilmedi, o gole “Tanrı’nın eli” dendi. İkinci golü ise topu 60 metre sürerken beş oyuncuyu geçerek attı. Bu gol 2002 yılında FIFA.com tarafından “Yüzyılın Golü” seçildi.

Diego Maradona hayatını kaybetti

ÖNCE UYUŞTURUCUYA BULAŞTI, SONRA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ETTİ

Maradona, sporun en tartışmalı ve haber değeri taşıyan figürlerinden biri olarak kabul ediliyor. İtalya’da 1991 yılında başarısız geçen bir kokain testinden sonra 15 ay boyunca futboldan uzaklaştırıldı. ABD’de efedrin testinin pozitif çıkması sonucu 1994 FIFA Dünya Kupası’nı evinde izlemek zorunda kaldı. 2005 yılında önemli miktarda kilo verdi ve kokain bağımlılığının üstesinden geldi. Açık sözlülüğüyle, basın ve spor yöneticileriyle anlaşmazlıklarıyla çokça gündeme geldi. Teknik direktörlük tecrübesinin çok az olmasına rağmen Kasım 2008 tarihinde Arjantin teknik direktörlüğüne getirilmiş ve 15 ay sonra 2010 FIFA Dünya Kupası’nda istifa etti.

Geçirdiği beyin ameliyatının ardından Tigre’deki evinde tedavi sürecini geçiren Maradona, 25 Kasım 2020’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

FUTBOL DÜNYASI, MARADONA İÇİN AĞLIYOR

Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
RIVER PLATE
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
TRABZONSPOR
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
BARCELONA
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
NAPOLI
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
MESSI
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
RONALDO
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
BOCA JUNIORS

 

Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
FALCAO
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
MOURINHO
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
BEŞİKTAŞ
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
GALATASARAY
Futbol dünyası Maradona için ağlıyor!
FENERBAHÇE

 

 

 

 

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.