Avusturyalı eski şampiyon sporcu Marc Girardelli, Erciyes'te kayak yaptı - Haber 1Haber 1

Avusturyalı eski şampiyon sporcu Marc Girardelli, Erciyes'te kayak yaptı

Avusturyalı eski şampiyon sporcu Marc Girardelli, Erciyes'te kayak yaptı
Son Güncelleme :

13 Nisan 2022 - 11:55

60 okunma

KAYSERİ (AA) – Dünya şampiyonu Avusturyalı eski kayakçı Marc Girardelli, Erciyes'te kayak yaptı.

Erciyes AŞ'den yapılan açıklamaya göre, yıl boyunca dünyanın dört bir yanından yabancı misafirleri ağırlayan Erciyes, dünyaca tanınan kayak şampiyonlarının da ilgisini çekiyor.

Freeride Kayak Dünya Şampiyonu Aurelien Ducroz'un ardından Marc Girardelli de Rusya ve Avusturya'dan arkadaşları ile Erciyes'e kayak yapmaya geldi.

Erciyes'i çok beğendiğini belirten Marc Girardelli, şunları kaydetti:

"Bu tatil Türkiye'nin dağlarında ilk deneyimim ve Erciyes muhteşem bir yer. Çok keyif aldım. Nisan ayında bile inanılmayacak derecede çok iyi kar var, pist durumu harika. Erciyes çok büyük ve yüksek bir dağ. Kayak merkezi olarak çok iyi planlanmış. Daha da önemlisi, Alpler kalitesinde işletiliyor. Rusya ve Avusturya'dan gelen arkadaşlarımla birlikte Kayseri'de çok keyifli zaman geçirdiğim için mutluyum. Gelecek yıl profesyonel hedeflerle de Erciyes'e daha fazla gezi planlayacağım. Türkiye'de kayak deneyimine sahip olmaları için Avusturya, İsviçre, Almanya ve İtalya'dan Kayseri'ye arkadaşlarımı, çevremdeki kayakçıları getireceğim."

Kayağa 5 yaşında başlayıp,​​ 33 yaşında aktif sporu bırakan Girardelli, ilk yarışına 7 yaşında katıldı. Kariyerinde Girardelli, 11 Dünya Şampiyonası'na katılıp 4 altın, dünya kupalarında ise 46 altın madalya kazandı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.