Azerbaycan'da yarı maraton koşuldu - Haber 1Haber 1

Azerbaycan'da yarı maraton koşuldu

– Organizasyonda Türk sporculardan Hasibe Demir kadınlarda ikincilik, Hakan Çoban ise erkeklerde üçüncülük elde etti

Azerbaycan'da yarı maraton koşuldu
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2023 - 13:50

289 okunma

BAKÜ (AA) – Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Haydar Aliyev Vakfı tarafından "Rüzgarı yen" sloganıyla düzenlenen yarı maraton gerçekleştirildi.

Devlet Bayrak Meydanı'ndan başlayan yarı maratona, devlet yetkilileri, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, sporcular ve 19 bin 500 kişi katıldı.

Sporcular, Hazar Denizi kıyısı ile Bakü'nün sokak ve caddelerinde 21 kilometre mesafe katetti. Yarı maraton, startın verildiği meydanda son buldu.

Organizasyonda, Türkiye, ABD, İngiltere, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Ukrayna, Belarus, Polonya, İran, Özbekistan ve Fransa'dan vatandaş ve sporcular yer aldı. Yarışmada, Türk sporculardan Hasibe Demir kadınlarda ikincilik, Hakan Çoban ise erkeklerde üçüncülük elde etti.

Yarı maratonda, down sendromlu ve engellilerin yanı sıra 2. Karabağ Savaşı gazileri de yarıştı.

Yarışta farklı kategorilerde ilk 3 sırayı elde eden koşuculara para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

İlki 2016'da düzenlenen ve geleneksel hale getirilen organizasyonla gençlerin spora teşvik edilmesi hedefleniyor.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.