Batmanlı Melek milli forma için Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor - Haber 1Haber 1

Batmanlı Melek milli forma için Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor

Batmanlı Melek milli forma için Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor
Son Güncelleme :

22 Ocak 2023 - 11:35

71 okunma

BATMAN (AA) – İBRAHİM TOPRAK – Batman'ın Sason ilçesinde wushu kung fu sporuna başlayan 18 yaşındaki Melek Tekbaş, milli forma için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Sason ilçesinin Zafer Mahallesi kırsalında yaşayan Melek Tekbaş, geçen yıl mart ayında bir arkadaşının tavsiyesiyle ilçede hayata geçirilen Spor Sason Projesi kapsamında wushu kung fu branşına geçti.

Antrenörü tarafından yetenekli olduğu keşfedilen Melek, 3 aylık bir çalışmanın ardından 2-5 Haziran 2022'de düzenlenen Wushu Kung Fu Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'na katılarak, ikinci sırada yer aldı.

Spor salonuna gidemediği zaman evlerinin bahçesinde antrenman yapan Melek'in hedefi, şubat ayında düzenlenecek Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği elde edip milli sporcu olabilmek.

Üniversite sınavlarına da hazırlanan Melek Tekbaş, boş vakitlerinde ev işlerinde annesine yardım ediyor, ailesine ait keçi ve ineklerin bakımını yapıyor.

– Voleyboldan wushuya geçti

Melek Tekbaş, AA muhabirine, lise birinci sınıfta spora voleybol ile başladığını, bir arkadaşının tavsiyesiyle wushu kursuna gittiğini ve aldığı eğitimlerle kendini geliştirdiğini söyledi.

Üç aylık bir çalışmanın ardından katıldığı Wushu Kung Fu Okul Sporları Türkiye Şampiyonası müsabakalarında zorlu karşılaşmaların ardından ikinci olduğunu anımsatan Melek, elde ettiği başarıyı arttırmak amacıyla Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası'na hazırlandığını belirtti.

Türkiye şampiyonası için yoğun bir çalışma temposunu sürdürdüğünü aktaran Tekbaş, şöyle konuştu:

"Haftanın 4 günü antrenmanımız oluyor. Antrenmanlarımız çok yoğun geçiyor. Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanlar teknik ve kondisyon çalışmaları ile devam ediyor. Yorucu olduğu kadar zevkli bir çalışma. Yoruluyoruz ama daha çok güçleniyoruz. Ne kadar çok çalışırsak o kadar verim alıyoruz. Şampiyonada derece elde ederek milli sporcu olmak istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum."

Wushu antrenörü Sedat Çaprak da Melek'in yetenekli olması dolayısıyla kısa süren bir çalışmayla Wushu Kung Fu Okul Sporları Türkiye Şampiyonası'na katıldığını ve Türkiye ikincisi olduğunu anlattı.

Melek ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çaprak, "Şubat ayındaki şampiyona için hazırlıyoruz. Önümüzde kısa bir süre var. Hedefimiz Melek'in Türkiye şampiyonluğu elde ederek milli olmasını sağlamak. Daha sonra da uluslararası müsabakalara katılması istiyoruz." ifadelerini kullandı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.