Bilardoda ilk tesis mutluluğu - Haber 1Haber 1

Bilardoda ilk tesis mutluluğu

Bilardoda ilk tesis mutluluğu
Son Güncelleme :

22 Ekim 2021 - 12:15

134 okunma

ANKARA (AA) – FATİH ÇAKMAK – Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, ulusal ve uluslararası organizasyonların düzenleneceği ilk tesislerinin, Gölbaşı'nda 24 Ekim Pazar günü yapılacak genel kurul ile delegelerin ve bilardoseverlerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk bilardosuna Ankara Gölbaşı'nda kazandırdıkları spor kompleksinin açılışını yapacaklarını belirterek, "Federasyon binamız ve turnuva salonumuz birlikte hazırlandı. 3 senedir bu tesisin hazırlanması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 3 gün sonra hizmete girecek. Bizim bilardo camiası olarak en büyük hayalimizdi, hem federasyon binamızın hem de turnuva tesisimizin olması. Çünkü bilardoda masalarımız nakliye konusunda çok sıkıntılı, çok ağır masalar. Her turnuvada onlarca masayı götürmek bizim için hep sıkıntıydı." diye konuştu.

Tesisin Ankara'da olmasının da önemli olduğunu aktaran Ersan Ercan, "Her yerden ulaşım kolaylığı var. Çünkü her turnuvamıza binlerce sporcu geliyor. Kasım ayından itibaren Türkiye şampiyonasıyla startı veriyoruz. 30 Aralık'a kadar dolu dolu bir turnuva takvimiz var." ifadelerini kullandı.

Tesisin 24 Ekim Pazar günü yapılacak genel kurul toplantısına yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Ercan, "Genel kurulumuzda, delegelerimize, kulüplerimize bu tesisimizi göstermek ve ilk onlara tanıtmak istiyoruz. Pazar günü genel kurulumuz var, ilk açılışı onunla yapacağız. Daha sonra da 16 Kasım'da resmi bir açılışı tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

Ercan, tesisin aynı zamanda kamp eğitim merkezi de olacağını dile getirerek, "Turnuvanın olmadığı zamanlarda da gençlerimize, kadınlarımıza ve sporcularımıza kamp imkanı sağlayacağız. Böylelikle yılda belki her branşta 10'ar defa bir kamp imkanı olacak. Bu sporcularımızın yetişmesi için ve uluslararası arenada boy göstermeleri için çok faydalı kamplar. Özellikle gençlerimiz bizim için çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Tesisin teknik özellikleriyle ilgili de Başkan Ercan, "Tesisimiz 2 katlı, 2 bin 500 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde federasyon binamız var üst katta, personel odalarımız, yemekhanemiz var. Alt katta sporcu dinlenme salonumuz, hakem odalarımız, soyunma odalarımız, kafeteryamız ve turnuva salonumuz var. 8 masalı 500 seyirci kapasiteli olacak. Dünya Kupası formatında düzenledik burayı. Dünya kupaları da 8 masayla yapılır. Her masada çift kamera var, bir tepe kamerası bir yan kamera var. Aynı zamanda da tüm yarı final ve final maçlarımız TRT Spor'dan canlı yayımlanacak." bilgisini verdi.

– "Bilardoda son dünya milli takımlar şampiyonu Türkiye"

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, "Bilardoda uluslararası alanda oldukça başarılıyız, son dünya milli takımlar şampiyonu Türkiye. Biz her yıl çok yüksek sayıda bir madalyayla ülkemize dönüyoruz. Bu nedenle de bu tesisin hem gençlerimize hem de milli kadromuza çok faydalar getireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Yeni dönem için de genel kurulda aday olduğunu kaydeden Ercan, şöyle devam etti:

"Ben 2014 Mayıs ayında ilk kez başkan olmuştum, 7,5 senemi doldurdum, iki dönem yaptım. Bu iki dönemde tabii ki çok büyük zorluklarla buralara geldik, öncelikle maddi zorluklar vardı ve bilardonun tanıtımı ve kamuoyunda bilinirliği açısından ciddi zorluklar vardı. Bu sıkıntıların bir çoğunu çözdüğümüzü düşünüyorum ama bu tesisle birlikte daha hızlı hareket edeceğiz. Çünkü bizim artık vizyonumuz burası. En büyük hayallerimden birisi de gençlerin bu spora çok daha fazla ilgi göstermesi, bu nedenle de Milli Eğitim Bakanlığı'yla da bir projemiz var. İnşallah o olursa gençlerimize bilardoyu daha da çok tanıtacağız. Her zaman söylediğim gibi kötü alışkanlıklardan, sanal uyuşmanın pençesinden uzaklaştırarak gençlerin gerçek bir spor, sadece internet üzerinden değil, gerçek bir sporla tanışmalarını sağlamak için çok ciddi projelerimiz var."

Ersan Ercan, "Bilardo 365 gün boyunca yapılan tertemiz bir spor. Matematiği, fiziği, geometriyi içinde barındıran analitik düşünceyi geliştiren mükemmel bir spor. Onlarla bilardoyu tanıştırmak istiyoruz. Tabii ki bu tesisimiz vasıtasıyla da uluslararası alanda çok büyük başarılar elde etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm bilardoseverleri tesise turnuvaları izlemeye davet eden Başkan Ercan, "Türkiye şampiyonası, Avrupa ve dünya şampiyonasının Türkiye etapları burada oynanacak. Bir yılda yaklaşık 40'a yakın ulusal ve uluslararası turnuva düzenlenecek. Yani sürekli burada turnuva olacak. Bu da aynı zamanda hem Ankara'nın hem de Gölbaşı'nın tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacak. Çünkü Türkiye'nin dört bir tarafından ve dünyadan sporcular buraya gelecek." şeklinde konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.