Dünya ikincisi güreşçi Ahmet Uyar, memleketi Kahramanmaraş'ta davul zurnayla karşılandı - Haber 1Haber 1

Dünya ikincisi güreşçi Ahmet Uyar, memleketi Kahramanmaraş'ta davul zurnayla karşılandı

Dünya ikincisi güreşçi Ahmet Uyar, memleketi Kahramanmaraş'ta davul zurnayla karşılandı
Son Güncelleme :

13 Kasım 2021 - 13:20

213 okunma

KAHRAMANMARAŞ (AA) – Sırbistan'da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Ahmet Uyar, memleketi Kahramanmaraş'ta davul zurnayla karşılandı.

Belgrad'daki şampiyonada 63 kiloda ikinci olan Uyar, Afşin ilçesi girişinde sevenlerince karşılandı. Daha sonra Afşin Belediyesine geçen Uyar, başkan Mehmet Fatih Güven ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ile sohbet etti.

Şampiyonada gümüş madalya kazanan Uyar'ı başarısından dolayı tebrik eden Sefer Aycan, milli sporcuya başarı temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Güven de Uyar'ın başarısının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Belediye olarak her zaman sporcuların yanlarında olduklarını ifade eden Güven, "Ahmet, ilçemizin yetiştirdiği değerli güreşçilerimizden bir tanesi. Milli güreşçimiz dünya güreş şampiyonasında ikinci oldu ve bizleri gururlandırdı. Genç güreşçimizin ileride daha başarılı sonuçlar elde edeceğinden şüphemiz yok. Kendisinden dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz. Ailesine teşekkür ediyorum böyle bir güreşçiyi yetiştirdikleri için. Belediye olarak sporcularımızın yanında, onlara en iyi desteği vermeyi çalışıyoruz." dedi.

Milli güreşçi Ahmet Uyar ise hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini, ilerleyen yıllarda düzenlenecek şampiyonalarda altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aycan, Uyar'a cumhuriyet altını hediye etti.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.