Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası - Haber 1Haber 1

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası

– 81 kilo yarı final maçında Litvanyalı Gabriele Stonkute’yi yenilen milli boksör Elif Güneri, bronz madalyada kaldı

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2022 - 17:55

169 okunma

İSTANBUL (AA) – Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 81 kiloda milli boksör Elif Güneri, Litvanyalı Gabriele Stonkute'ye 3-2 yenildi ve dünya üçüncüsü oldu.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde Elif Güneri, 81 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turda Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Mkateko Muriel Sithole, çeyrek finalde ise Kenyalı Elizabeth Adhiambo Andiego'yu eleyen Elif Güneri, Gabriele Stonkute ile karşı karşıya geldi.

Maça iyi başlayan milli boksör, ilk raundu 5-0 aldı. İkinci rauntta Litvanyalı daha atak görünürken Elif, bu bölümü 3-2 geride geçti. Son raundu rakibinin 5-0 almasına engel olamayan Elif, maçı da 3-2 kaybederek finale çıkamadı ve bronz madalyada kaldı.

Kariyerinde 2 Avrupa şampiyonluğu, birer dünya ve Avrupa ikinciliği bulunan Elif, 4. kez dünya üçüncüsü oldu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.