Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası 1. Serisi Muğla'da başladı - Haber 1Haber 1

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası 1. Serisi Muğla'da başladı

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası 1. Serisi Muğla'da başladı
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2022 - 20:30

91 okunma

MUĞLA (AA) – Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası 1. Serisi, Muğla'nın Ortaca ilçesinde eleme grubu müsabakaları ile başladı.

Sarıgerme Plajı'nda oluşturulan iki ayrı güreş alanında sporcular eleme gruplarına kalabilmek için mücadele etti.

Şampiyonaya, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Tacikistan, Macaristan, Ukrayna, Yunanistan, Pakistan, Gürcistan, Romanya, Fransa, Fas ve Kazakistan’dan 67 sporcu sporcu katıldı.

Müsabakaların ilk gününde kadınlarda 50, 60, 70 ve +70 kiloda, erkeklerde ise 70, 80, 90 ve +90 kiloda karşılaşmalar gerçekleşti.

Organizasyon kapsamında plajda "Dünya Güreş Birliği Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Alana, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, UWW Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Laloviç, federasyon temsilcileri, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, hakemler ve sporcuların katılımıyla Benjamin fidanı dikildi.

Organizasyon yarın eleme ve final müsabakalarının ardından madalya töreniyle sona erecek.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.