Efsane kaleci Ray Clemence, kansere yenik düştü - Haber 1Haber 1

Efsane kaleci Ray Clemence, kansere yenik düştü

Efsane kaleci Ray Clemence, kansere yenik düştü
Son Güncelleme :

15 Kasım 2020 - 22:51

416 okunma

İngiliz efsane kalecilerden Ray Clemence, hayata gözlerini yumdu. Clemence, Liverpool ve Tottenham takımlarında oynamıştı

İngiltere futbolunun en önemli kalecilerinden biri olan Ray Clemence, prostat kanserine yenik düştü. İngiltere Futbol Federasyonu, uzun süredir kanser tedavisi gören efsane kalecinin 72 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kariyerine İngiltere 3. Lig ekiplerinden Scunthorpe United takımında başlayan Ray Clemence, 1967 yılında transfer olduğu Liverpool takımında 14 yıl oynadıktan sonra 1981 yılında Tottenham takımına imza atmıştı. Tottenham’da da 6 yıl forma giyen Clemence, 1987 yılında aktif futbolculuk kariyerine nokta koymuştu.

Ray Clemence - Oyuncu profili | Transfermarkt

Liverpool’da 665, Tottenham’da ise 330 maça çıkan Clemence, İngiltere Milli Takımı formasını ise 61 kez giymişti.

LIVERPOOL VE TOTTENHAM’DAN PAYLAŞIM

Kariyerinde 5 Premier Lig şampiyonluğu, 3 Şampiyon Kulüpler Kupası, 3 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupa şampiyonluğu bulunan Clemence, İngiltere’nin efsane kalecileri arasında yer alıyordu.

Tributes paid as legendary Liverpool goalkeeper Ray Clemence passes away -  Liverpool FC - This Is Anfield

Futbolu bıraktıktan sonra 1988 yılında Tottenham takımında antrenörlük görevi yapmaya başlayan Clemence, daha sonra 3. Lig ekiplerinden Barnet’ta Gary Phillips ile birlikte menajerlik görevini yürütmüştü. Daha sonra 1996 yılında İngiltere Milli Takımı’nda kaleci antrenörü olarak çalışmaya başlayan Clemence, genç milli takımlarda menajerlik de yaptıktan sonra 2013 yılında antrenörlük görevinden de emekli olmuştu.

Ray Clemence: From deckchair attendant to Liverpool's greatest goalkeeper |  Express & Star

 

Liverpool, efsane kalecinin hayatını kaybetmesinin ardından “Gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden birinin hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Liverpool Futbol Kulübü’ndeki herkes, Ray’in ailesi ve arkadaşlarının yanında… Huzur içinde uyu Ray Clemence…” paylaşımını yaptı.

Tottenham da, Clemence’in hayata gözlerini yumması ile ilgili “Efsane eski kalecimiz Ray Clemence’in hayatını kaybettiğini büyük üzüntüsü içindeyiz. Ray’in ailesi ve arkadaşlarının üzüntüsünü paylaşıyoruz” paylaşımında bulundu.

 

 

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.