Erzurum'da sporcuların donan doğal şelalelere tırmanışı nefes kesti - Haber 1Haber 1

Erzurum'da sporcuların donan doğal şelalelere tırmanışı nefes kesti

– Valilik öncülüğünde 7 ülkeden 16 profesyonel dağcının katılımıyla düzenlenen etkinlikte sporcular, donan 13 doğal şelaleye birbirinden zorlu tırmanışlar yaptı

Erzurum'da sporcuların donan doğal şelalelere tırmanışı nefes kesti
Son Güncelleme :

08 Şubat 2022 - 12:05

110 okunma

ERZURUM (AA) – Erzurum'da bu yıl 8'incisi düzenlenen "Uluslararası Emrah Özbay Buz ve Kaya Tırmanışı" kapsamında kente gelen sporcular, metrelerce yükseklikteki buzla kaplı doğal şelalelere tırmandı.

Valilik öncülüğünde 7 ülkeden 16 profesyonel dağcının katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Tortum ve Uzundere ilçelerine giden sporcular, buralardaki donan 13 doğal şelaleye birbirinden zorlu tırmanışlar yaptı.

Bir hafta süren etkinlikte sporcuların özel ekipmanlarla metrelerce yükseklikteki donmuş şelalelere tırmanışı nefes kesti.

Vali Okay Memiş, Tortum ilçesinin Demirciler Mahallesi'ndeki tırmanışları izledikten sonra yaptığı açıklamada, dünyanın önde gelen dağcılarını kentte ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Organizasyonun dünya çapında önem taşıdığını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Bu sene 8'incisini düzenlediğimiz Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanışı dolayısıyla bir arada bulunuyoruz. Muhteşem bir doğadayız, yazın şelale olarak akan suyun donmuş halini görüyoruz. Rusya'dan, Azerbaycan'dan, Kırgızistan gibi farklı ülkelerden gelen ve dünyanın tanıdığı buz tırmanışı yapan sporcuları Erzurum'da ağırlıyoruz. Bu tür etkinlikler aslında doğanın bir parçası olmamızı özetleyen faaliyetlerdir. Biz insanlar doğaya ve çevreye saygılı olmak zorundayız. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki ekstrem sporlar dünyada çok tercih edilen spor türü değil. Bizler doğamızı seviyor ve sahip çıkıyoruz. Bizim için önemli bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Tırmanışların yapıldığı bölgelerde jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hazır bekledi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.