Eskrimde Kılıç Açık Turnuvası Edirne'de başladı - Haber 1Haber 1

Eskrimde Kılıç Açık Turnuvası Edirne'de başladı

– Organizasyona 13 ilden 220 sporcu katılıyor

Eskrimde Kılıç Açık Turnuvası Edirne'de başladı
Son Güncelleme :

15 Ocak 2022 - 12:10

53 okunma

EDİRNE (AA) – Türkiye Eskrim Federasyonunun düzenlediği Kılıç Açık Turnuvası, Edirne'de başladı.

Edirne Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyona, 13 ilden 220 sporcu katılıyor.

Türkiye Eskrim Federasyonu Edirne Temsilcisi İskender Berrak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kılıç Açık Turnuvası'nın Edirne'de ilk kez düzenlendiğini söyledi.

10, 12 ve 14 yaş altı kategorilerinde düzenlenen turnuvanın yarın sona ereceğini belirten Berrak, şunları kaydetti:

"10, 12 ve 14 yaş altı 220 sporcu, madalya için ter döküyor. Ayrıca Azerbaycan'dan sporcular da organizasyona katıldı. Edirne'de 6 lisanslı sporcumuz ve temel eğitim alan 4 sporcumuz var. Türkiye'de yaklaşık bin sporcu eskrim yapıyor. Eskrime dünyada ciddi talep var. Her spor dalı gibi eskrim de pandemiden etkilendi, sporcu kayıpları oldu. Şu anda toparlanma sürecinde. Eskrime çocuklar ve gençler yönelmeli. Çocuğun odaklanmasını güçlendiriyor, konsantre olmasını sağlıyor, dikkat dağınıklığına karşı etkili bir spor."

Berrak, Türkiye'de yıl içerisinde düzenlenen 8 turnuvanın sonucuna göre sporcuların milli takıma seçildiğini ifade etti.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.