Fransız Büyükelçi Herve Magro ile Türkiye Ragbi Federasyonundan Diyarbakır'a ziyaret - Haber 1Haber 1

Fransız Büyükelçi Herve Magro ile Türkiye Ragbi Federasyonundan Diyarbakır'a ziyaret

Fransız Büyükelçi Herve Magro ile Türkiye Ragbi Federasyonundan Diyarbakır'a ziyaret
Son Güncelleme :

04 Aralık 2022 - 23:15

43 okunma

ANKARA (AA) – Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro ile Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, Diyarbakır'da kadın ragbi sporcularını ziyaret etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan'ın da eşlik ettiği heyet, Ergani Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi kadın ragbi sporcuları ile bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, gelecek yıl Liseler Arası Ragbi Türkiye Şampiyonası'nı Diyarbakır'da yapacaklarını belirtti.

Diyarbakırlı kadın sporcuların ev sahipliği avantajını kullanarak başarılı olacaklarına inandığını aktaran Pazan, şunları kaydetti:

"Ergani Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden iki sporcumuz, Fransa'da 14-22 Mayıs tarihlerinde yapılan Gymnasiade organizasyonundaki başarısıyla milli takıma seçildi. Diyarbakır, sporcu potansiyeli yüksek bir şehir. Sporcularımızın gelişiminde antrenörümüz beden eğitimi öğretmeni Orhan Polat'ın emeği büyük. Kendisine ve okul yönetimine teşekkür ederim. Ragbide önemli bir ülke olan Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro da bizleri kırmayarak davetimize eşlik etti. 2023 Ragbi Dünya Şampiyonası, Fransa'da yapılacak. İstedik ki Sayın Büyükelçimiz de buradaki potansiyeli ve başarılı sporcularımızı görsün. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız ve Büyükelçimiz ile İlçe Kaymakamımıza teşekkür ediyorum."

– Herve Magro: "Ragbi branşı, Fransa'nın iyi olduğu bir spor dalı"

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro ise Diyarbakır'da olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Burada kadın sporcuların antrenmanını izledik. Ragbi branşı, Fransa'nın iyi olduğu bir spor dalı. Türkiye'de ragbi sporunun yapılması hep ilgimizi çekmişti. Olağanüstü bir ilgi varmış gerçekten. Bu bizi mutlu etti. İlgilerinden dolayı Federasyon Başkanımız Murat Pazan ile İlçe Kaymakamımız Ahmet Karaaslan'a teşekkür ediyorum, Türk sporculara da şimdiden başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.