İşitme engelli karatecilerden Brezilya'da 2 gümüş, 3 bronz madalya - Haber 1Haber 1

İşitme engelli karatecilerden Brezilya'da 2 gümüş, 3 bronz madalya

– Karatede Sinem Özkan ve Melek Morgil gümüş, Zeynep Erdoğan ile Burak Mert Can bronz, judo branşında da Erkan Esenboğa bronz madalya kazandı

İşitme engelli karatecilerden Brezilya'da 2 gümüş, 3 bronz madalya
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2022 - 2:30

108 okunma

ANKARA (AA) – Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda (Deaflympics) karate final müsabakalarında mücadele eden Sinem Özkan ve Melek Morgil gümüş madalya kazandı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonundan (TİESF) yapılan açıklamaya göre, Caxias do Sul kentinde devam eden organizasyonda karatede -61 kiloda kadınlar kumite kategorisinde Sinem Özkan ve -50 kiloda kadınlar kumite kategorisinde Melek Morgil, finale kalma başarısı gösterdi.

Final karşılaşmalarında rakiplerine yenilen Sinem Özkan ve Melek Morgil gümüş madalyanın sahibi oldular.

Karate branşında ferdi kumite +68 kiloda milli sporcu Zeynep Erdoğan ile erkekler ferdi kumite -67 kiloda Burak Mert Can da bronz madalya kazandı.

Judo branşında ise 60 kiloda Erkan Esenboğa olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları, Caxias do Sul kentinde 15 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.