Karabük'te Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Yarışması yapıldı - Haber 1Haber 1

Karabük'te Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Yarışması yapıldı

Karabük'te Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Bölge Yarışması yapıldı
Son Güncelleme :

26 Haziran 2022 - 23:05

58 okunma

KARABÜK (AA) – Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Bölge Yarışması, Karabük'te düzenlendi.

Ordu, Tokat, Samsun ve Kastamonu'daki 22 kulüpten, 600'e yakın sporcu yarışmaya katıldı.

Safranbolu Spor Salonu'nda düzenlenen yarışma, açılış seremonisiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hakem kurulu üyeleri ve hakemler tanıtıldı.

Vali Fuat Gürel, etkinlikte yaptığı konuşmada, Karabük'ün spor adına her türlü etkinliğe ev sahipliği yapacak durumda olduğunu söyledi.

Halk oyunlarının Türk kültürünü geçmişten geleceğe taşıdığını belirten Gürel, "Milletleri millet yapan kültürüdür. Bu etkinliklerle, unutulmaya yüz tutmuş halk oyunlarımız günümüze taşındı. İnşallah geleceğe de taşınacak." dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş de etkinlikler kapsamında seyircilerin geçmişten gelen tarihi miras olan oyunları seyrettiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise 2022'de 30'a yakın organizasyonda 10 binin üzerinde sporcuya ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Daha sonra ekipler sahne alarak hünerlerini sergiledi.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde düzenlenen yarışmalarda her kategorinin birincisi, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.