Kılıçdaroğlu ve Akşener N Kolay 43. İstanbul Maratonu'na katıldı - Haber 1Haber 1

Kılıçdaroğlu ve Akşener N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na katıldı

Kılıçdaroğlu ve Akşener N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na katıldı
Son Güncelleme :

07 Kasım 2021 - 13:10

406 okunma

İSTANBUL (AA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, N Kolay 43. İstanbul Maratonu’na katıldı.

“Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu” unvanını taşıyan, Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından “altın kategori”de gösterilen maraton, 43. kez gerçekleştirildi.

 

Maratona, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve eşi Tuncer Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü metrobüs durağı üzerinde başlayan maratonun paten, tekerlekli sandalye, 42K elit atlet, 42K, 15K yarış startlarını veren Kılıçdaroğlu ve Akşener, Altunizade’ye geçerek 20 bin İstanbullunun katıldığı halk koşusunu başlattı.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in kuruluş yılı olan 1923’ü, Akşener de Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’ü göğüslerinde numara olarak taşıdı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener de beraberindekilerle halk koşusuna katılarak, 8 kilometrelik parkuru tamamladı. İki lider, zaman zaman İstanbul manzarası eşliğinde günün anısına fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener, yürüyüş sırasında kendilerine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara el salladı.

 

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde koşuya katılanlar, fırsat buldukça İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını ölümsüzleştirdi.

Renkli peruklar, ilginç giysilerle de maratona katılanlar olurken, kimi vatandaşlar çocuklarını bebek arabalarında taşıyarak koşu temposuna ayak uydurmaya çalıştı.

Yardım ve çevre dernekleri de maratonun katılımcıları arasında yer aldı.

 

 

 

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.