Muğla'da 29. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri yapıldı - Haber 1Haber 1

Muğla'da 29. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri yapıldı

– Güreşler sonunda başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı

Muğla'da 29. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri yapıldı
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2022 - 22:55

65 okunma

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz başpehlivanlığı elde etti.

Seydikemer Belediyesi tarafından Seki Mahallesi Zümrüt çayırında gerçekleştirilen güreşlere, çeşitli illerden 67'si başpehlivan, 597 sporcu katıldı.

Finalde Mustafa Batu'yu yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yaptığı konuşmada, Kırkpınar'a katılan başpehlivanların çoğunun etkinlikte güreştiğini söyledi.

Güreşe halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Otgöz, "Sporcular kıyasıya mücadele etti. Çok şükür büyük bir sakatlık olmadan sporcular yarıştı. İnşallah önümüzdeki yıllarda etkinliği birkaç güne yayacağız." ifadelerini kullandı.

Organizasyonda güreş ağalığını bir milyon lira bedelle iş insanı Bayram Önder Akdenizli aldı. Üst üste üçüncü kez güreş ağası olan Akdenizli'ye altın kemer verildi.

Etkinliğe, Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ile Mehmet Yavuz Demir, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum müdürleri de katıldı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.