Okçular haftayı zirvede tamamladı - Haber 1Haber 1

Okçular haftayı zirvede tamamladı

Okçular haftayı zirvede tamamladı
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2023 - 11:20

159 okunma

ANKARA (AA) – HALİL İBRAHİM AVŞAR – Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, olimpik ve para okçuluk branşında milli sporcuların sezona iyi bir başlangıç yaptığını söyledi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta olimpik sporcuların Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen Dünya Kupası'nın 2. ayağında, para okçuların ise Çekya'daki Avrupa Kupası'nın 1. ayağında mücadele ettiğini belirtti.

Okçuluk Dünya Kupası'nın 2. ayağında 3 bronz madalya kazandıklarını hatırlatan Topaloğlu, "Mete Gazoz-Fatma Maraşlı ikilisi, klasik yay karışık takım müsabakalarında bronz madalya aldı. Makaralı yayda hem erkek hem de kadın milli takımlarımız üçüncü oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yakaladığımız başarıyı, 2024 Paris Olimpiyatları'nda sürdürmek asıl hedefimiz." ifadelerini kullandı.

– "Avrupa Kupası 1. ayağında en fazla madalya kazanan ülke olduk"

Abdullah Topaloğlu, para okçuların ise Türkiye Okçuluk Federasyonu bünyesinde ilk kez uluslararası faaliyete katıldığına dikkati çekti.

Para Okçuluk Avrupa Kupası'nın ilk ayağında Türkiye'nin madalya sıralamasında zirvede yer aldığını vurgulayan Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Avrupa Kupası'nın ilk ayağı öncesi sporcularımızın iyi bir hazırlık dönemi geçirmelerini sağladık. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ekip oluşturduk. Kafilemizde yönetici ve teknik ekibin yanı sıra fizyoterapist, psikolog, hemşire ve paramedik arkadaşlarımız yer aldı. Her yönüyle iyi bir ekip işi oluştu ve Avrupa Kupası'nın 1. ayağını Türkiye olarak 6 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla tamamladık. Organizasyonda en fazla madalya kazanan ülke olduk. Olimpik ve para okçularımız sezona iyi bir başlangıç yaptı."

Federasyon başkanı Topaloğlu, olimpik branşta olduğu gibi para okçulukta da sistem dahilinde ilerleyeceklerini ve sürdürülebilir bir başarı yakalayacaklarına inandığını dile getirdi.

Topaloğlu, elde edilen madalyalardan dolayı sporcu, teknik ekip ve ailelerini tebrik etti.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.