Okul sporlarında "ISF Dünya Kış Oyunları Gymnasiade 2023" Erzurum'da yapılacak - Haber 1Haber 1

Okul sporlarında “ISF Dünya Kış Oyunları Gymnasiade 2023” Erzurum'da yapılacak

Okul sporlarında “ISF Dünya Kış Oyunları Gymnasiade 2023” Erzurum'da yapılacak
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2022 - 14:00

67 okunma

ANKARA (AA) – Türkiye, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından organize edilen "ISF Dünya Kış Oyunları Gymnasiade 2023" Erzurum'da yapılacak.

Türkiye Okul Sporları Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ISF Genel Kurulu, Fransa'nın Normandiya bölgesinde devam eden Gymnasiade 2022 sırasında toplandı.

Toplantıda, Erzurum'un "ISF Winter Games Gymnasiade 2023" adaylığı da görüşülerek, ISF Dünya Kış Oyunları 2023'ün Erzurum'da yapılması kararlaştırıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de hazır bulunduğu toplantıda, ISF Başkanı Laurent Petrynka ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu oyunların Türkiye'de düzenlenmesi için protokol imzaladı.

Daha önce 1978'de İzmir'de ve 2016 yılında da Trabzon'da ISF Dünya Yaz Oyunları'na (Gymnasiade) ev sahipliği yapan Türkiye Okul Sporları Federasyonu, 2023 yılında da Erzurum'da ilk defa bu alandaki organizasyona ev sahipliği yapacak.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.