Şampiyon boksör Samet Gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda birincilik istiyor - Haber 1Haber 1

Şampiyon boksör Samet Gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda birincilik istiyor

Şampiyon boksör Samet Gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda birincilik istiyor
Son Güncelleme :

29 Nisan 2022 - 12:40

101 okunma

KASTAMONU (AA) – Kariyerinde 22 Yaş Altı Avrupa ve 5 Türkiye şampiyonluğu bulunan milli boksör Samet Gümüş, 21-31 Mayıs tarihlerinde Ermenistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu'da bulunan Kadıdağı Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren 21 yaşındaki milli boksör, şampiyonaya günde çift antrenmanla hazırlanıyor.

Hırvatistan'da mart ayında düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda altın madalya kazanan Samet, büyükler kategorisinde çıkacağı ilk maçında da birinci olmak istiyor.

Samet Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa 2012 yılında başladığını söyledi.

Boksa ailesi sayesinde başladığını anlatan Samet, "İlk kez 2015 yılında Türkiye Şampiyonu oldum. Daha sonra hiçbir yılımı boş geçirmedim. En son 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu oldum. Hedeflerimiz her sporcunun hayali gibi olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah orada da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim." dedi.

Kariyerinde 5 Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu da ifade eden Samet, "Kastamonu'da çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Büyüklerin kampında Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum. İnşallah orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, birincilik madalyasını getireceğim." diye konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.