Şanlıurfalı judocuların hedefi ay-yıldızlı forma - Haber 1Haber 1

Şanlıurfalı judocuların hedefi ay-yıldızlı forma

Şanlıurfalı judocuların hedefi ay-yıldızlı forma
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2022 - 11:45

97 okunma

ŞANLIURFA (AA) – YASİN DİKME – Şanlıurfa'da, "Judoyla spora başla" projesi kapsamında eğitim alarak Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'ndan 3 gümüş ve 6 bronz madalyayla dönen sporcular, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi ay-yıldızlı formayla temsil etmeyi hedefliyor.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından başlatılan "Judoyla spora başla" projesi kapsamında okullarında spora yönlendirilen ardından Haliliye Belediyesi desteğiyle düzenlenen kursa katılan dezavantajlı çocukların hayatı sporla değişti.

Ailelerine yardım etmek için çeşitli işlerde çırak olarak çalışan yaşları 10-12 arasında değişen 10 çocuk, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından geçen ay Afyonkarahisar'da düzenlenen Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nda 3 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

Devteşti Mahallesindeki Haliliye Belediyesinin Spor ve Yaşam Merkezi'nde çalışmalarına devam eden ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi seçmelerine gitmeye hak kazanan Şanlıurfalı judocular, ay-yıldızlı formayla başarılar hedefliyor.

– Antrenör Durna: "Sporcularımız çok disiplinli çalışıyor"

Judo Antrenörü İbrahim Halil Durna, AA muhabirine, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onları judo sporuna yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çocuklara kendilerini savunmayı öğreterek hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını anlatan Durna, şöyle devam etti:

"Judo felsefesi olan bir spor. Türkiye Judo Federasyonu tarafından başlatılan 'Judoyla spora başla' projesiyle özellikle kenar mahallerde yaşayan çocuklarımızı judoyla tanıştırıyoruz. Bu kapsamda Haliliye Belediyesinin desteğiyle de yaklaşık 10 ay önce kurs düzenledi. Kursumuza katılan çocuklar, kısa sürede bölgesel ve Türkiye şampiyonasında önemli başarılar kazandı. Geçen ay katıldığımız Türkiye şampiyonasında gümüş ve bronz madalyalar kazandık. Çocuklarımız Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne gitmeye hak kazandı. Bu bizi çok mutlu etti."

Durna, çocukların judonun yanı sıra bazı mesleklerde çırak olarak çalışarak ailelerine destek olmaya çalıştığın aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sporcularımın çoğu ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları, kimisi marangozda, kimisi kasapta, kimisi fırında kimisi de ailesiyle fıstık toplamaya gidiyor. Çocuklarımız çok başarılı ve yetenekli. Ayrıca kendimize özel bir stil geliştirdik. Bu stil sayesinde çocuklarımız dereceler yaptı. Sporcularımız çok disiplinli çalışıyor. Hedefimiz ay-yıldızlı formayla önemli başarılar yakalamak. Bunun için çok çalışıyoruz. Sporcumuz Ahmet Beşaltı önümüzdeki ay Romanya'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'na katılacak. Orada ülkemizi ay-yıldızlı formayla temsil edecek."

– Murat: "Ülkemi temsil etmek istiyorum"

Daha önce 38 kiloda okullararası Türkiye şampiyonluğu bulunan 13 yaşındaki Murat Polat da judonun yanı sıra inşaatlarda çalışan babasına yardım ettiğini söyledi.

Judoyla hayatının değiştiğini belirten Murat Polat, "Küçükken judo yapmaya başladım. Judo çok zor bir spor ve bir o kadarda güzel. Önemli olan kendimi savunmayı ve kendime güvenmeyi öğrendim. Katıldığım müsabakaların çoğunda dereceler yaptım. En son 42 kilogramda Türkiye şampiyonasında 3. oldum. Çok çalışıyorum, haftada 2-3 gün antrenmanlarımı yapıyorum. İlerde ay-yıldızlı formayla ülkemi temsil etmek istiyorum. İnşallah hayallerime kavuşurum" dedi.

Türkiye üçüncüsü 13 yaşındaki Ahmet Can Çarkçı da minibüs sürücüsü olan babasının yanında muavinlik yaptığı anlatarak, "Hafta içi gelip judo yapıyorum. Antrenmanlarımı kaçırmamaya çalışıyorum. Hayalim önce Avrupa daha sonra dünya şampiyonasında ülkemi temsil etmek." değerlendirmesinde bulundu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.