Socios.com'dan Türk futboluna 700 milyon liralık gelir - Haber 1Haber 1

Socios.com'dan Türk futboluna 700 milyon liralık gelir

Socios.com'dan Türk futboluna 700 milyon liralık gelir
Son Güncelleme :

01 Eylül 2022 - 10:55

43 okunma

İSTANBUL (AA) – "Fan Token" olarak adlandırılan dijital varlıklar aracılığıyla taraftarlara destekledikleri takımlarla karşılıklı iletişim kurma fırsatı veren Socios.com, Türkiye'de iş birliği yaptığı kulüplere önemli bir gelir sağladı.

Barcelona'dan Paris-Saint Germain'e, Manchester City'den Juventus’a, UEFA'dan NBA'e kadar 160'dan fazla global spor partneri bulunan Socios.com'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki partner kulüpler bugüne kadar 700 milyon liranın üzerinde gelir elde etti.

Türkiye'deki "Fan Token" iş birliklerine 2019 yılında Galatasaray Spor Kulübü ile başlayan, ardından İstanbul Başakşehir FK, Trabzonspor, Corendon Alanyaspor, Göztepe, Yılport Samsunspor ve Gaziantep FK ile resmi "Fan Token" partneri olan Socios.com'un ekosisteminde 100'den fazla ülkede 1,6 milyon taraftar yer alıyor.

Taraftarlara söz hakkı verirken unutulmaz deneyimlerin de kapılarını açan Socios.com, onlara hayranı oldukları futbolcularla tanışma, dünyanın en büyük stadyumlarında 11'e 11 maç yapma ve locada maç izleme gibi çok sayıda fırsat da sunuyor.

Açıklamada ayrıca "Dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu, merkezinde taraftar deneyimi ve taraftarlara verilen söz hakkının yer aldığı Socios.com ekosistemi, dijital çağın bir nevi kulüp üyeliği olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın dört bir yanındaki taraftarların zaman, yer, mekan ayırt edilmeksizin kulüplerin bazı kararlarında söz hakkı sahibi olabilmesini sağlayan Soicos.com ve Fan Tokenlar, spor ekonomisinin geleceğinde çok daha önemli bir yerde konumlanacak ve spor kulüplerine sürdürülebilir bir katma değer sağlayacak." ifadelerine yer verildi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.