Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası müsabakaları Samsun'da sürüyor - Haber 1Haber 1

Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası müsabakaları Samsun'da sürüyor

– Klasik yay erkeklerde olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’un takımı İstanbul Okçuluk Gençlik Spor, klasik yay kadınlarda ise Göztepe şampiyon oldu

Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası müsabakaları Samsun'da sürüyor
Son Güncelleme :

27 Kasım 2021 - 14:30

56 okunma

SAMSUN (AA) – Türkiye Okçuluk Federasyonunun Samsun'da düzenlediği Salon Okçuluk Federasyon Kupası'na klasik yay takım müsabakalarıyla devam edildi.

İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen müsabakalara, Türkiye genelinde 80 kulüpten 225'i kadın toplam 512 sporcu katılıyor.

Turnuvanın ikinci günündeki klasik yay takım müsabakalarını, erkeklerde olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'un da kadrosunda bulunduğu İstanbul Okçuluk Gençlik Spor, kadınlarda ise Göztepe Spor Kulübü birinci sırada tamamladı.

Genç erkeklerde Spor AŞ Gençlik ve Spor Kulübü, genç kadınlarda ise Okçular Vakfı Spor Kulübü altın madalya kazandı.

– Gazoz: "Çok gurur verici bir gün"

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, madalya töreninin ardından yaptığı açıklamada, Salon Okçuluk Federasyon Kupası'nda takım halinde şampiyonluğa ulaştıkları için mutlu olduğunu aktardı.

Takımının genç erkekler ve genç kadınlarda da ikinci olduğuna işaret eden Gazoz, "Takım halinde bir altın, iki bronz madalya kazandık. Çok gurur verici bir gün." dedi.

Genç sporculara tavsiyelerde bulunan milli okçu, "Gençlerin bu işi severek yapmaları gerekiyor. Çünkü bir seviyeden sonra yapmak artık katlanabilir olmuyor. Ondan sonra ne kadar sevdiğiniz önemli oluyor. O yüzden sevdikleri sporu ve sevdikleri işi yapsınlar. Başarı mutlaka gelecektir." ifadelerini kullandı.

Mete Gazoz, hedeflerine de değinerek, "Bundan sonra Avrupa Şampiyonası var. Şampiyonada birincilik elde etmek istiyoruz. Sonra 2023 yılındaki Dünya Şampiyonası'nda takım halinde Paris'te düzenlenecek olimpiyatlara kota alıp, buraya katılmak istiyoruz. En yakın ve büyük hedefim bunlar. Kız kardeşimle aynı takımdayız. Onlar da genç kızlar kategorisinde madalya kazandı. Onun madalya kazanması beni çok sevindiriyor. Onun da çok iyi sporcu olarak yetiştiğini görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. İnşallah kardeşimle beraber olimpiyatlarda ülkemizi temsil etme imkanımız olur." ifadelerini kullandı.

Salon Okçuluk Federasyon Kupası, yarın sona erecek.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.