Uluslararası 12 Şubat 20 Yaş Altı Güreş Turnuvası'nın açılış töreni yapıldı - Haber 1Haber 1

Uluslararası 12 Şubat 20 Yaş Altı Güreş Turnuvası'nın açılış töreni yapıldı

Uluslararası 12 Şubat 20 Yaş Altı Güreş Turnuvası'nın açılış töreni yapıldı
Son Güncelleme :

04 Şubat 2023 - 18:50

98 okunma

KAHRAMANMARAŞ (AA) – Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası 12 Şubat 20 Yaş Altı Güreş Turnuvası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Güreş Federasyonu iş birliğiyle Merkez Spor Kompleksi'nde Fransa, Özbekistan, Kosova ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 50 sporcunun katıldığı organizasyonun açılış seremonisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, yaptığı konuşmada, turnuvanın Kahramanmaraş'ın kurtuluş yıl dönümü kapsamında yapılan etkinliklerden biri olduğunu söyledi.

Organizasyona bu yıl 4 ülkeden sporcuların katıldığını ifade eden Eroğlu, "Bu organizasyonu uluslararası bir turnuva haline getirdik. Dünya Güreş Birliğinden de bunu onaylattık. İnşallah bu seneden sonra daha çok ülke ve sporcunun katılacağı bir şampiyona haline getireceğiz. Kurtuluş günümüze yakışır bir şampiyona ve turnuva yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bu tür turnuvalarda sporcu kardeşlerimizin yarışması, kendilerini burada göstermesi, yeteneklerini bize göstermesi ve geleceğin Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu adayları olarak bizim onlara bu fırsatı vermemiz çok önemli." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından güreş müsabakaları gerçekleştirildi.

Organizasyon yarın sona erecek.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.