SpaceX, astronotları uzaya sağ salim teslim etti - Haber 1Haber 1

SpaceX, astronotları uzaya sağ salim teslim etti

SpaceX, astronotları uzaya sağ salim teslim etti

12 Kasım 2021 - 9:14

ABONE OL

SpaceX’in, Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) “Crew-3” mürettebatını taşıyan kapsül, Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUI) bağlandı.

NEW YORK (AA) – NASA’nın 3 Amerikalı ve 1 Alman’dan oluşan yeni astronot ekibini taşıyan kapsül, SepaceX’in “Falcon 9” roketiyle yörüngeye bırakılmasından yaklaşık 22 saat sonra UUI’ye ulaştı.

Endurance lakaplı Crew Dragon kapsülünün yaklaşık 3 saat önce, mürettebatın Nisan 2022’ye kadar kalacağı yörünge istasyonuna demirlediği belirtildi.

SpaceX tarafından paylaşılan videoda, UUI’ye yanaşan kapsüldeki “Crew-3” mürettebatının görüntüleri yer alırken, ekip komutanı Raja Chari’nin “Birleşme tamamlandı. I.S.S’de olmaktan mutluyuz.” dediği duyuldu.

Dün yörüngeye gönderilen 4 astronotla birlikte 60 yılda uzay yolculuğuna çıkan astronot sayısı 600’ü aştı. 2021 ise 10 seneden fazla bir zamandır uzay uçuşlarının yapıldığı en yoğun yıl oldu.

UUI’ye yerleşen 4 kişilik “Crew-3” ekibi, 6 ay boyunca 200’den fazla bilimsel deney üzerinde çalışacak.

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.