"Hikayelerle Şehirler Projesi" Eyüpsultan'da hayata geçiyor - Haber 1Haber 1

“Hikayelerle Şehirler Projesi” Eyüpsultan’da hayata geçiyor

“Hikayelerle Şehirler Projesi” Eyüpsultan’da hayata geçiyor
Son Güncelleme :

27 Ekim 2021 - 17:18

683 okunma

Hikayelerle Şehirler Projesi hikaye ve masal anlatıcılığı eğitimleri Eyüpsultan’da başladı. 100’ü Eyüpsultan’dan 100’ü İtalya’nın Palermo şehrinden seçilen 11-15 yaş arasındaki toplamda 200 çocuğa 50 saatlik uygulamalı hikaye ve masal anlatıcılığı eğitimi verilecek. Proje Türkiye ve AB arasındaki diyaloğu güçlendirmek ve farklı kültürlerin hikaye anlatımıyla buluşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Eyüp Sultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin yürütücüsü olduğu, İtalya`dan CEIPES`in ortaklığı ve Eyüpsultan Belediyesi desteğiyle hayata geçirilen Hikayelerle Şehirler Projesi (Cities With Stories), somut ve somut olmayan kültürel mirasa ilişkin çocuk hikayeleri aracılığıyla Türkiye ve AB arasındaki diyaloğu güçlendirmek ve farklı kültürlerin hikaye anlatımıyla buluşmasını sağlamayı amaçlıyor.

 

Eyüp Sultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği Proje Koordinatörü  Fırat Polat konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Proje ile çocuklar kendi sözleriyle, yaratıcılıklarıyla ve bilgileriyle oluşturdukları kültürel miras hikayeleri aracılığıyla kalıcı kültürel anlayış ve diyalog inşa etmiş ve akran öğretimini yaygınlaştırmış olacaktır.”

Ayrıca Tarihi Hikâye Anlatıcılığı eğitimi ile de her iki ülkeden çocukların kültürel miraslarını kendi sözleri ve yaratıcılıklarıyla anlayıp anlatabilecek, birbirlerinden tarihi öğrenmeye teşvik edeceklerini kaydeden Polat, bu proje ile çocukların tarih ve turizm bilgilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Rehber eşliğinde İstanbul’u gezecekler

Eğitimler kapsamında İstanbul’un tarihi ve kültürel alanları, uzman rehberler ve eğitmenler eşliğinde gezilecek. Katılımcı çocukların kendi seçtikleri alanları kendilerine özgü şekilde hikayeleştirerek anlatması beklenecek. Katılımcı çocukların sunduğu materyaller (video, podcast vb.) jüri değerlendirmesine sunulacak. Tarafsız jürilerin seçtiği ilk 3 çocuk ise ödüllendirilecek.

Çok dilli online platform ile erişim artacak

Ayrıca proje kapsamında hikaye anlatıcılığı temelinde bir online platform oluşturulacağını da söyleyen Polat, “Bu platformun amacı çocukların farklı kültürlere ait hikayelere erişimlerinin artması ve hikâye anlatıcılığı becerilerinin gelişmesini sağlamaktır. Öte yandan çok dilli olarak oluşturulacak bu platform, çocukların hikayeler üzerinden farklı kültürlerle olan etkileşimini arttıracak ve uluslararası anlamda hikâye anlatıcılığı konusunda referans olacak bir içerik ortaya koyacaktır.” diye konuştu.

 

 

Hikayelerle Şehirler Projesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hayata geçirilen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı” kapsamında hibe desteği alarak hayata geçirilmiş.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN