Jandarma pilotu, Sikorsky S-70'i ters döndürdü - Haber 1Haber 1

Jandarma pilotu, Sikorsky S-70’i ters döndürdü

ANKARA, (DHA)- JANDARMA Genel Komutanlığı’nın, ters yazılmış ‘Zoru başarırız, imkânsız zaman alır’ ifadeleri ile paylaştığı, Sikorsky S-70 tipi helikopterin ters dönme hareketi

Jandarma pilotu, Sikorsky S-70’i ters döndürdü

29 Mart 2018 - 13:30

ABONE OL

ANKARA, (DHA)- JANDARMA Genel Komutanlığı’nın, ters yazılmış ‘Zoru başarırız, imkânsız zaman alır’ ifadeleri ile paylaştığı, Sikorsky S-70 tipi helikopterin ters dönme hareketi yaptığı fotoğraf, büyük beğeni topladı.
Jandarma Genel Komutanlığı, bugün resmi Twitter hesabından, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, Pilot Üsteğmen Vecihi İyigün tarafından kullanılan Sikorsky S-70 tipi  helikopterin ters dönme hareketi yaptığı anın fotoğrafı yer aldı. Fotoğrafın üzerinde ise helikopter gibi ters yazılarla yazılan ‘Zoru başarırız, imkânsız zaman alır’ ifadesine yer verildi.
MÜHENDİSLER ‘OLMAZ’ DEDİ; TÜRK PİLOT YAPTI
Fotoğrafın hikâyesi de dikkat çekiyor. 1990 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren Sikorsky S-70 tipi helikopterlerin teslimatı sırasında Amerikalı Sikorsky firmasının mühendisleri, helikopterin ters dönme hareketini yapamayacağı uyarısında bulunuyor. TSK’ya gelen helikopteri inceleyen Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Türk pilotlar ise Sikorsky S-70’in ters dönme hareketini yapabileceğini söylüyor. Konu, helikopter modelini çizen Amerikalı mühendislerle Türk pilotlar arasında iddialaşmaya kadar gidiyor. Ardından, üst makamlardan izin alan Jandarma Pilot Üsteğmen Vecihi İyigün, boş ağırlığı 5 bin 347 kilogram olan Sikorsky S-70 ile ters dönme hareketini yapıyor.

FOTOĞRAFLI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.