Etiyopya Başbakanı Ahmed, bombalı saldırıya uğradı - Haber 1Haber 1

Etiyopya Başbakanı Ahmed, bombalı saldırıya uğradı

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, bugün Addis Ababa, Meskel Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşma sırasında, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin el bombalı saldırısına uğradı.

Etiyopya Başbakanı Ahmed, bombalı saldırıya uğradı

23 Haziran 2018 - 19:39

ABONE OL

Afrika’nin yoksul ülkesi Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmet, bugün bombalı saldırıya uğradı. Nisan ayında göreve başlayan çiçeği burnunda başbakan Abiy Ahmed, bugün Addis Ababa’nın merkezindeki Meskel Meydanı’nda halka seslenirken, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin el bombalı saldırısına uğradı. Yapılan açıklamaya göre Ahmet, bu saldırıdan yara almadan kurtuldu, ancak halktan çok sayıda kişi yaralandı.

Yetkililer, Başbakan Ahmed´in korumalar tarafından uzaklaştırıldığını ve polisin el bombalı saldırganla patlamadan önce yerde mücadele ettiğini söyledi. Resmî açıklamaya göre yaralı sayısı 100 kişi.

Bombalı saldırının ardından televizyonda halka seslenen Ahmed, saldırının Etiyopya´yı bir arada görmek istemeyen güçler tarafından yapıldığını söyledi.

AVRUPA BİRİLĞİ VE ABD SALDIRIYI KINADI

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Abiy Ahmed´in aralarındaki sınır çizgisi sorununu çözmek istediği Eritre saldırıyı kınadı. ABD’nin Addis Ababa’daki büyükelçiliği, “Anlamlı siyasi ve ekonomik reformlar izlediğinden Etiyopya´da şiddetin yeri yok” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.