Bu besinler, kalp krizini tetikliyor! - Haber 1Haber 1

Bu besinler, kalp krizini tetikliyor!

Son yıllarda adeta kalp krizi geçirenlerin sayısında yaşanan patlama dikkat çekiyor. Peki hangi besinler, kalp krizini tetikliyor? Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri şöyle sıraladı…

Bu besinler, kalp krizini tetikliyor!

19 Ekim 2019 - 0:59

ABONE OL

“Çok fazla doymuş yağ içeren yiyecekler yemek, karaciğerin kolesterolü kullanma şeklini değiştirir. Beslenme düzeninizde bunları azaltmaya çalışmalısınız” diyen Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri şöyle sıraladı:

undefined

Beyaz çikolata, şekerleme, kek, puding ve bisküvi…3

undefined

Hamur işleri, börek, poğaça…

undefined

Sosis, hamburger, pastırma ve kebap gibi yağlı etler…

undefined

Margarin, palm yağı…

undefined

Hindistan cevizi, Hindistan cevizi kreması, hurma yağı…

undefined

Krema, süt, yoğurt, krem peynir gibi tam yağlı süt ürünleri…

undefined

“Birçok gıdanın üzerinde doymuş ve doymamış yağların bir listesi vardır. Doymuş yağ oranı yüksek yiyecekleri kesmeye, daha fazla doymamış yağ içeren yiyeceklerle değiştirmeye çalışın” diyen Çaynak, “Enerjimizin üçte biri, bir kadın için günde yaklaşık 70 g. ve bir erkek için günde 90 g. yağdan gelmelidir. Ancak doymuş yağların bunun üçte birinden fazlasını içermemesi önerilir (kadınlar için 20 g. ve erkekler için 30 g.)” diyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.