THY Tahran uçuşlarını da iptal etti - Haber 1Haber 1

THY Tahran uçuşlarını da iptal etti

THY Tahran uçuşlarını da iptal etti

25 Şubat 2020 - 18:05

ABONE OL

Türk Hava Yolları Tahran uçuşlarını iptal etti. THY, corona virüsü salgını nedeniyle İran’daki diğer bölgelere uçuşlarını askıya almıştı. THY’nin Tahran uçuşlarını iptal kararı, bugün öğle saatlerinde THY’nin Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağının corona virüsü şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yapmasının ardından geldi.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Türk Hava Yolları (THY), 24 Şubat’ta günde iki sefere düşürdüğünü açıkladığı Tahran uçuşlarını bugün 16.20 itibarıyla 10 Mart 2020 tarihine kadar iptal etti.

Dün yaptığı açıklamada Tahran hariç İran seferlerini 27 Şubat’a kadar iptal ettiğini açıklayan THY, bugünkü açıklamasında iptal kararını 10 Mart’a uzattığını duyurmuştu.

THY Tahran hariç İran uçuşlarını 10 Mart'a kadar durdurdu

THY’nin Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağı corona virüsü şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yapmıştı. Esenboğa Havalimanı’nda olağanüstü hal ilan edilmiş, uçaktaki bir yolcuda korona virüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenilmişti.

Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrollerinin ardından karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne nakledildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’ın Kum kentini karantinaya almaması üzerine Türkiye’nin İran’a karşı sınır kapılarını kapattığını açıklamıştı.

Uçakta dikkat çeken iddia... Doğruysa çok vahim

TAHRAN UÇUŞLARI DEVAM EDİYORDU

Nitekim, sozcu.com.tr olarak saat 15.30’da THY çağrı merkezini aradığımızda bugün dahil Tahran’a çift yönlü uçuşların olduğu ancak yer kalmadığı için bilet satışı yapılamayacağı yanıtını aldık.

Uçuşların günde iki sefere düşmesi ve corona paniğiyle 27 Şubat’ta Tahran’dan İstanbul’a dönüş bileti 5 bin 375 TL’ye yükselmişti.

Dr. Fahrettin Koca

@drfahrettinkoca

İran’dan gelen uçak hakkında basın açıklamamız.

Resmi Twitter'da görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.