Şehit Mehmetçikler böyle uğurlandı - Haber 1Haber 1

Şehit Mehmetçikler böyle uğurlandı

Şehit Mehmetçikler böyle uğurlandı

29 Şubat 2020 - 12:53

ABONE OL

Suriye’nin İdlib kentinde rejimin düzenlendiği hava saldırısında şehit olan Mehmetçikler, son yolculuklarına uğurlanıyor. 

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Emin Yıldırım’ın cenazesi, memleketi Hatay’ın Antakya ilçesinde toprağa verildi.

Akcurun Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından şehit Yıldırım’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı köy meydanına götürüldü.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin annesi Zahide ve babası Muhsin Yıldırım, oğullarının tabutuna sarıldı. Şehidin 10 yaşındaki kardeşi Buse Yıldırım’ın da büyük üzüntü yaşadığı görüldü.

Son dakika haberleri: Şehitlerimizi uğurluyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından sağanak altında kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.Şehit Yıldırım’ın 1,5 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Son dakika haberleri: Şehitlerimizi uğurluyoruz

İDLİB ŞEHİDİ PİYADE UZMAN ONBAŞI İBRAHİM TÜZEL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDISuriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel’in cenazesi, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde toprağa verildi.

Son dakika haberleri: Şehitlerimizi uğurluyoruz

Erdemli Devlet Hastanesi morgundan alınan 23 yaşındaki İbrahim Tüzel’in naaşı, Erdemli Merkez Ulu Cami’ne götürüldü.Buradaki törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehidin babası Şuayip, annesi Gülten ve kardeşleri, yakınları tarafından teskin edildi.

İl Müftüsü Şaban Kondi’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Tüzel’in naaşı, Alibeyli Mezarlığı’na defnedildi.

Şehit Tüzel’in 6 kardeşi olduğu öğrenildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.