Eski Bakan Volkan Bozkır, BM Genel Kurul Başkanı oluyor - Haber 1Haber 1

Eski Bakan Volkan Bozkır, BM Genel Kurul Başkanı oluyor

Eski Bakan Volkan Bozkır, BM Genel Kurul Başkanı oluyor

29 Şubat 2020 - 16:33

ABONE OL
Ak Parti’li eski bakan Volkan Bozkır, sosyal medya hesabından yeni görevini açıkladı. Bozkır, 15 Eylül 2020 tarihinde, Birlemiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı olacağını ve bu görevi 1 yıl sürdüreceğini duyurdu.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve eski AKP milletvekili Volkan Bozkır, sosyal medya hesabından yeni görevini açıkladı.

Bozkır, 15 Eylül 2020 tarihinde, Birlemiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı olacağını ve bu görevi 1 yıl sürdüreceğini duyurdu.

Volkan Bozkır, şu ifadeleri kullandı:

“1) Birleşmiş Milletler Batı Grubu (WEOG), 27 Şubat 2020 tarihli toplantısında, BM bünyesindeki en üst düzey görev olan, ’75. Genel Kurul Başkanlığı’na adaylığımı oybirliğiyle onaylamıştı.

2) BM Genel Kurulu’nun 193 ülkenin katılacağı 12 Haziran 2020 tarihindeki toplantısında ‘BM 75. Genel Kurul Başkanlığım’ onaylanacaktır. 15 Eylül 2020 tarihinde ise bu görevi BM’nin kuruluşunun 75. yıldönümünde, Türkiye’yi temsilen bir yıl süreyle üstleneceğim.

3) Bu çok önemli görevi üstlenecek olmaktan dolayı, ülkem, ailem ve şahsım adına büyük bir gurur ve onur duyuyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.