Göçmen akını Almanya Başbakanı Merkel'i harekete geçirdi: 'Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var' - Haber 1Haber 1

Göçmen akını Almanya Başbakanı Merkel’i harekete geçirdi: ‘Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var’

Göçmen akını Almanya Başbakanı Merkel’i harekete geçirdi: ‘Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var’

02 Mart 2020 - 21:12

ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Türkiye’nin sınırlarını açarak mültecilerin sırtından Avrupa Birliği’ne baskı uygulaması kabul edilemez” ifadelerini kullandı, ardından “Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var” dedi.

Euronews Türkçe’nin haberine göre Merkel Yunanistan sınırını akın eden mülteciler konusunda, “Türkiye’nin İdlib konusunda çok büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlıyorum. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti memnuniyetsizliğini mültecilerin sırtından değil, AB’ye diyalog yoluyla ifade etmeli. Benim için takip edilecek yol bu değil” ifadelerini kullandı.

Son haftalarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ve kendisinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler yaptığını anımsatan Merkel, “(İdlib’de) Ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkel, 3 milyondan fazla Suriyeli, yaklaşık 1 milyon Afganlı ve İranlı mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’deki durumun İdlib’deki gelişmelerden dolayı zorlaştığını anlayabildiğini ifade etti.

Başbakan Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert ise, AB’nin Türkiye’den mülteci anlaşmasına saygı göstermesini beklediğini ifade etti.

Erdoğan: Avrupa’yı uyardık, ciddiye almadılar. Şimdi telefon üstüne telefon geliyor

Bu sabah, Yunanistan sınırındaki mülteci kriziyle ilgili konuşan Erdoğan, “Aylar önce ‘Eğer bir yük paylaşımına girilmezse kapıları açarız’ dedim. Ciddiye almadılar, kapılar açılınca şimdi de telefon üstüne telefon geliyor. Kapatın kapıları diyorlar. Dedik o iş bitti. Bundan nasibinizi siz alacaksınız. Şimdi yine telefonlar var. Aynı zamanda Merkel ile bir görüşmemiz olacak” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.