Altaylı: Fatih Portakal için bıraktı demekten çok “Kaçtı” demek daha doğru olacaktır - Haber 1Haber 1

Altaylı: Fatih Portakal için bıraktı demekten çok “Kaçtı” demek daha doğru olacaktır

Altaylı: Fatih Portakal için bıraktı demekten çok “Kaçtı” demek daha doğru olacaktır

25 Ağustos 2020 - 16:15

ABONE OL

“Fatih Portakal, FOX TV’den istifa mı etti, istifa mı ettirildi?

Geçtiğimiz günlerde FOX TV ana haber sunuculuğundan istifa ettiğini açıklayan başarılı haber sunucusu Fatih portakal ile ilgili kamuoyunda en çok konuşulan, cevabı aranan soru bu. HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Fox TV’deki görevini bırakan Fatif Portakal için, “Bıraktı demekten çok “Kaçtı” demek daha doğru olacaktır. Fox Haber’den gelen bilgiler, haber yönetiminin bu işten çok da rahatsız olmadığı, Portakal’ın egosundan bir süredir yaka silktikleri yolunda” ifadelerini kullandı.

FOX TV’nin rating rekortmeni ana haber sunucusu Fatih Portakal, niçin istifa etti? Kamuoyu, günlerdir bu soruya cevap arıyor, sosyal medya günlerdir bu konu ile ilgili dedikodu ile çalkalanıyor. Kimilerine göre bir hayli yüksek maaş alan Fatih Portakal, FOX TV’ye ve kendisine çok baskı yapıldığı için dayanamadı ve istifa etti. Kimileri, Portakal’ın istifaya zorlandığını ileri sürdü.

Portakal ile ilgili yorum yapanlardan biri de HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı oldu. Altaylı, bugünkü köşe yazısında,

Fox TV’den ayrılarak emekliliğini isteyen Fatih Portakal hakkında bir yazı kaleme aldı. “Son hareketini doğru bulmadım” diyen.Altaylı, “Fatih Portakal için ‘Bıraktı’ demekten çok ‘Kaçtı’ demek daha doğru olacak” ifadelerini kullandı.

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

“Bir tür tükenmişlik sendromu.
Kişi olarak buna hakkı var mı?
Elbette var.
Siyaseti ve medyayı yakından bilen yakın bir dostumun buna yorumu şu oldu:
“İdeolojik, siyasi ve toplumsal sorumluluk bilinci olmayan kişinin muhaliflikle bedel ödemesi zordur. Sefasını sürmek isterler ama cefasını çekmek istemezler.”
Bana göre Fatih Portakal doğru düzgün bir televizyoncuydu.
Mesleğini meslek gibi yaptı.
İşini, etkinliğini bir “sosyal yükselme” aracı olarak görmedi.
İçe dönük bir tarzı tercih etti.
Saygıdeğer bir tavrı oldu.
Ancak son hareketini doğru bulmadım.
Siyasi değil ama mesleki bir misyon yüklemişti şartlar kendisine.
Mesleğin haysiyetini.
Bıraktı demekten çok “Kaçtı” demek daha doğru olacaktır.

Fox Haber’den gelen bilgiler, haber yönetiminin bu işten çok da rahatsız olmadığı, Portakal’ın egosundan bir süredir yaka silktikleri yolunda.

Bilmiyorum.
O kadar tanımam.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.