Enkazdan kurtarma çalışmaları başladı - Haber 1Haber 1

Enkazdan kurtarma çalışmaları başladı

Enkazdan kurtarma çalışmaları başladı

30 Ekim 2020 - 17:12

ABONE OL

İzmir’i vuran 6.6’lık depremden en çok etkilenen Bayraklı’da yıkılan binanın enkazında kurtarma çalışmaları başladı. Çok sayıda kişi yaralı olarak kurtarıldı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sözcü Gazetesi’nden Gökmen Ulu’nun haberine göre deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkılırken enkazlarda arama kurtarma çalışmaları da başladı.

Depremden en çok etkilene Bayraklı’da yıkılan bir binanın enkazından yaralı olarak çıkarılan depremzedelerin görüntüsü kameralara yansıdı.

BAŞKAN SOYER’DEN TRAFİK UYARSI

Depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Şu anda Bayraklı civarında 20 binada yıkım olduğu ihbarı aldık. Araç kullanımı konusunda vatandaşlarımızı uyarmamız lazım, enkaz kaldırma ekiplerimiz trafik tıkanıklığı nedeniyle oralara ulaşamıyor. Kültür Park’ı açıyoruz, araçları oraya yönlendirmemiz lazım” dedi.

Depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremle ilgili bilgi aldı. Erdoğan’ın İzmir’e gideceği öğrenildi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.