Sarı kanarya uçuşa geçti, Gençlerbirliği'ni fena gagaladı - Haber 1Haber 1

Sarı kanarya uçuşa geçti, Gençlerbirliği’ni fena gagaladı

Sarı kanarya uçuşa geçti, Gençlerbirliği’ni fena gagaladı
Son Güncelleme :

21 Kasım 2020 - 19:14

87 okunma

Fenerbahçe, Süper Lig’in 9. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1 yendi. Farklı galibiyeti getiren golleri; 14’te Mert Hakan, 38 (penaltı) ve 69’da Perotti, 47’de Sosa ve 73’te Ozan Tufan kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 20 puana yükseldi. Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, teknik adamlık kariyerinin 100. Süper Lig maçına çıktı.

MAÇ SONUCU
Gençlerbirliği: 1 – Fenerbahçe: 5

PUAN DURUMU

Türkiye Süper Lig

Genel
İçerde
Dışarıda

# Takımlar O AV P
1 Fenerbahçe 9 8 20
2 Alanyaspor 7 13 17
3 Galatasaray 8 5 16
4 Gaziantep FK 9 2 14
5 Fatih Karagümrük 9 6 13
16 BB Erzurumspor 7 -3 8
17 Trabzonspor 8 -5 6
18 Kayserispor 7 -6 6
19 Gençlerbirliği 8 -8 5
20 Denizlispor 8 -8 5
21 MKE Ankaragücü 6 -5 2

Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1 mağlup etti… Gol perdesini 14. dakikada bu sezon ilk kez ilk 11’de görev alan Mert Hakan Yandaş açtı: 0-1. Gençlerbirliği, 31. dakikada Diego’nun kafa golüyle skoru dengeledi. 38. dakikada Perotti yerde kalınca, Halil Umut Meler beyaz noktayı işaret etti. Arjantinli penaltıyı gole çevirdi: 1-2. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarının hemen başında Jose Sosa, Fenerbahçe’nin 3. golünü kaydetti. 69. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Perotti farkı 3’e çıkardı. 73. dakikada oyuna sonradan giren Ozan Tufan maçın sonucunu ilan etti: 1-5.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 20 puana yükseldi. Mustafa Kaplan yönetiminde ilk maçına çıkan Başkent ekibi ise 5 puanda kaldı.

SıraTakımlarOAvP
1Fenerbahçe9820
2Alanyaspor71317
19Gençlerbirliği8-85
20Denizlispor8-85
21MKE Ankaragücü6-52

AYRINTILI PUAN DURUMU

Stat: Eryaman

Hakemler: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 55 Murat Yıldırım),Toure, Diego, Polomat (Dk. 82 Arda Kızıldağ),Piris da Motta, Berat Ayberk Özdemir, Candeias, Furman (Dk. 46 Soner Dikmen),Ayite (Dk. 46 Sefa Yılmaz),Sio (Dk. 72 Gökhan Altıparmak)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Lemos, Serdar Aziz, Tisserand, Novak, Gustavo (Dk. 83 Ömer Faruk Beyaz),Sosa, Pelkas (Dk. 64 Ozan Tufan),Mert Hakan Yandaş (Dk. 72 Caner Erkin),Perotti (Dk. 83 Ferdi Kadıoğlu),Cisse (Dk. 72 Samatta)

Goller: Dk. 14 Mert Hakan Yandaş, Dk. 38 (Penaltıdan) ve 69 Perotti, Dk. 47 Sosa, Dk. 73 Ozan Tufan (Fenerbahçe),Dk. 31 Diego (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 53 Polomat, Dk. 54 Sio, Dk. 79 Piris da Motta (Gençlerbirliği),Dk. 57 Pelkas (Fenerbahçe)

ÖNEMLİ DAKİKALAR

14. dakikada Pelkas ile duvar pası yapan Mert Hakan Yandaş’ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta top filelerle buluştu: 0-1.

19. dakikada Halil İbrahim Pehlivan’ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta top az farkla üstten dışarı gitti.

31. dakikada Gençlerbirliği beraberlik golünü buldu. Furman’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında boşta kalan Diego, yakın mesafeden kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1.

36. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Hakem Halil Umut Meler, Halil İbrahim Pehlivan ile Perotti’nin ikili mücadelesinde beyaz noktayı gösterdi. 38. dakikada Perotti’nin penaltıdan attığı golle Fenerbahçe yeniden öne geçti: 1-2.

47. dakikada Fenerbahçe, başkent deplasmanında farkı ikiye çıkardı. Pelkas’ın pasında ceza sahasının sağında topla buluşan Sosa’nın yerden uzak köşeye yaptığı vuruşta top filelere gitti: 1-3.

63. dakikada Soner Dikmen’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Altay Bayındır topu kornere çeldi.

69. dakikada Ozan Tufan’ın ortasında ceza sahasının solunda topla buluşan Perotti, açısını düzelttikten sonra uzak köşeden topu ağlara gönderdi: 1-4.

73. dakikada sarı-lacivertli ekip 5. golü buldu. Sosa’nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz’in kafayla içeriye çevirdiği topa kale önünde dokunan Ozan Tufan, takımının 5. golünü attı: 1-5.

76. dakikada savunma arkasına sarkan Samatta’nın aşırtma vuruşunda top üst direkten döndü.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig’in 9. haftasında Gençlerbirliği deplasmanında ilk 11’inde 6 değişikliğe gitti. Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada Bulut, milli aradan önce İttifak Holding Konyaspor’a 2-0 kaybettikleri maçın 11’inden 2’si zorunlu 6 ismi değiştirdi.

İttifak Holding Konyaspor maçında ilk 11’de oynayan Enner Valencia hastalığı, Gökhan Gönül ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Caner Erkin, Ozan Tufan, Mame Thiam ve Mbwana Samatta ise yedek kulübesinde bekledi. Bulut, bu isimlerin yerine Mauricio Lemos, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Papiss Cisse, Diego Perotti ve Filip Novak’ı ilk 11’de oynattı.

Kalede Altay Bayındır’ın oynadığı sarı-lacivertlilerin savunma dörtlüsünü Lemos, Tisserand, Serdar Aziz ve Novak oluşturdu. Savunmanın önünde Luis Gustavo ile Sosa görev yaparken, kanatlarda Perotti ve Pelkas oynadı. Santrfor arkasında Mert Hakan Yandaş’ın sahaya çıktığı ilk 11’in ileri ucunda ise Cisse görev aldı.

4 İSİM İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’de 4 futbolcu ilk kez 11’de forma şansı buldu. Teknik direktör Erol Bulut, yeni transferler Novak, Mert Hakan, Perotti ve Cisse’ye bu maçta Süper Lig’de ilk kez 11’de forma giydirdi.

BULUT’UN 100. SINAVINI VERDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, teknik adamlık kariyerinin 100. Süper Lig maçına çıktı. Kariyerinde Yeni Malatyaspor ve Aytemiz Alanyaspor’dan sonra Fenerbahçe’yi çalıştıran Bulut, teknik adam olarak 100. sınavını Gençlerbirliği karşısında verdi.

Bulut, sarı-lacivertlilerin başında 9, Yeni Malatyaspor’da 57, Aytemiz Alanyaspor’da ise 34 lig karşılaşmasında saha kenarında teknik direktör olarak görev yaptı. Öte yandan karşılaşmadan önce sarı-lacivertlilerin kamp yaptığı otelde sportif direktör Emre Belözoğlu ile oyuncular Ozan Tufan ve Luis Gustavo, Erol Bulut’a 100. maç hatırası için arkasında “100” yazan Fenerbahçe forması hediye etti.

SANGARE SAKAT OLDUĞU İÇİN LEMOS GÖREV ALDI

Fenerbahçe’de sağ bekler Gökhan Gönül ve Nazım Sangare’nin sakat olması nedeniyle bu bölgede Lemos görev aldı. Asıl mevkisi stoper olan Uruguaylı isim Gençlerbirliği karşısında sağ bekte oynadı.

FENERBAHÇE’DE 7 EKSİKLE SAHAYA ÇIKTI

Sarı-lacivertli takım, Gençlerbirliği karşısına 7 futbolcusundan yoksun çıktı. Fenerbahçe’de Tolga Ciğerci, Enner Valencia, Gökhan Gönül, Nazım Sangare, Kemal Ademi, Sinan Gümüş ve Harun Tekin sakatlık veya hastalık yüzünden Ankara’ya getirilemedi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.