Duayen bankacı Osman Akyüz'ün kitabı piyasaya çıktı - Haber 1Haber 1

Duayen bankacı Osman Akyüz’ün kitabı piyasaya çıktı

Duayen bankacı Osman Akyüz’ün kitabı piyasaya çıktı

01 Aralık 2020 - 15:29

ABONE OL

Faizsiz bankacılığın mimarlarından Osman Akyüz’ün hayatını anlattığı “Başarmaya Mecburdum” isimli kitabı piyasaya çıktı.

Duayen bankacı Akyüz, kitapta çocukluk yıllarından üniversite dönemindeki çalkantılı olayları, devlet mumurluğundan faizsiz bankacılık sistemini nasıl kurduklarına ilişkin başından geçen ilginç olayları anlatıyor.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz mesleki tecrübelerini ve yaşadığı ilgniç olayları anlattığı “Başarmaya Mecburdum” kitabı Albaraka yayınları tarafından yayınlandı.

 

Akyüz kitapta çocukluk yıllarından üniverside öğrenciliği döneminde yaşadığı üzücü olaylara, özel sektördeki görevlerinden katılım bankalarını kurarken yaşadığı ilginç hatıları anlatıyor. Akyüz sosyal medya hesabında kitabı ile ilgili “Çalışma hayatımın hatıralarını anlatırken kendi penceremden hem yaşadığım dönem hemde mesleki tecrübelerim hakkında tarihe not düşmeye gayret ettim” notunu paylaştı.

Akyüz kitabın önsözünde ise şu değerlendireleri yapıyor: “Ülkemizin beşeri ve iktisadi hayatının yaklaşık 50 lılına sirayet etmiş olan İslami bankacılık düşüncesinin hayata geçmesine Hz. Allah’ın lütfu ve inayetiyle hizmet etmiş olmaktan her zaman gurur duydum. Öyle ki sorumluluk üstlenerek yerine getirmeye gayret ettiğim bu vazifelerim, benim çocuklarıma bırakacağım en büyük servetimdir. Bidayetinden tekalümüne kadar farklı görevler aldığım faizsiz finans ve bankacılık endüstrisi, ülkemizin bugün ve gelecekte paylaşım ile üretimi esas aldığı bir zemin hazırlamıştır. Bu felsefe ile ülkemiz, Hz. Allah’ın izniyle sosyal ve ekonomik yönden dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya devam edecektir”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.