Google'ın yeni doodle'ı ne anlama geliyor? - Haber 1Haber 1

Google’ın yeni doodle’ı ne anlama geliyor?

Google’ın yeni doodle’ı ne anlama geliyor?

21 Aralık 2020 - 11:11

ABONE OL

Google’ dan ”2020 kışı ve çifte gezegen” temalı doodle

Google 21 Aralık’ta gerçekleşecek Satürn ve Jüpiter buluşmasına özel bir doodle hazırladı.

Kuzey yarımkürede en uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık bu yıl yalnızca en uzun gecenin yaşanacağı tarih değil. Aynı zamanda asırlar sonra ilk defa gerçekleşecek bir olayın tarihi: ”Satürn ile Jüpiter Buluşması”

Buluşma sırasında iki gezegen arasındaki açı 0,1 dereceye kadar inecek. İkili, tek bir gezegen izlenimi verecek. Uzmanlara göre ender yaşanan bu kavuşum teleskoplar aracılığıyla dünyanın her yerinden izlenebilecek. Ülkemizde de gün batımı esnasında teleskoplardan net şekilde gözlemlenebilecek. Gözlemciler ne kadar kuzeydeyse kavuşum anını görebilmek için o kadar az vakitleri olacak.

Bu gece, NASA başta olmak üzere birçok gökbilim izleme topluluğu Jüpiter ile Satürn kavuşumunu internet mecraları üzerinden naklen yayınlayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.