Koronavirüsü yendiler: Biri 92, diğeri 82 yaşında! - Haber 1Haber 1

Koronavirüsü yendiler: Biri 92, diğeri 82 yaşında!

Koronavirüsü yendiler: Biri 92, diğeri 82 yaşında!

24 Aralık 2020 - 11:54

ABONE OL

Mersin’de koronavirüse yakalanan virüse yakalanan Halil Topçu (92) ile eşi Elif Topçu (82), hastanedeki tedavilerinin ardından hastalığı yenerek sağlıklarına kavuştu

Topçu çifti, “Herkes kendine iyi baksın. Kurallara herkes harfiyen uysun” dedi.

12 çocuk sahibi Halil Topçu ve eşi Elif Topçu, 3 Aralık’ta yüksek ateş, halsizlik ve iştahsızlık şikayeti ile Erdemli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Koronavirüs testleri pozitif çıkan yaşlı çift, hastanede tedaviye alındı. Bir hafta Erdemli Devlet Hastanesi’nde, ardından 2 hafta da Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaşlı çift, hastalığını yenip, evlerine döndü.

92 yaşında koronavirüsü yenen Halil Topçu, “Hastalığın nereden bulaştığını bilmiyorum. Rahatsızlandım ve hastaneye kaldırıldım. Daha sonra 20 gün tedavi sürecim başladı. Eşimin de testi pozitif çıkmış. İkimizde korona tedavisi gördük. Çok zor günler geçirdik. Bu hastalık çok kötü bir hastalık. İnsanı yorgun bitkin bırakıyor. Ama eşim ve ben bu hastalığa karşı direndik ve kazandık. Şimdi eşimle birlikte yeniden evimize geldiğimiz için çok mutluyuz. Herkes kurallara uysun ve hastalığa karşı mücadele etsin. Bu süreçte bizlere canla başla destek olan ve sağlığımıza kavuşmamızı sağlayan sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Eşi Elif Topçu ise, “20 gün sonra yeniden evimize gelmek bizleri çok mutlu etti. Korona hastalığı çok zor bir hastalık. Çok yorulduk ve bizi yıprattı. Ama biz gücümüzden ödün vermedik. Hastalığa karşı mücadelemizi hiç bırakmadık ve testlerimiz negatif çıktıktan sonra yeniden evimize geri geldik. Çok mutluyuz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.