Rusya'da gösteriler dalga dalga büyüyor - Haber 1Haber 1

Rusya’da gösteriler dalga dalga büyüyor

Rusya’da gösteriler dalga dalga büyüyor

01 Şubat 2021 - 1:24

ABONE OL

Koronavirüs nedeniyle ülke ekonomilerinde yaşanan zorluklar, halkı sokaklara döktü. Bu ülkelerden biri de Rusya. Yönetime karşı bayrak açtığı için tutuklanan Alexei Navaly’nin çağrısıya sokağa çıkan taraftarları, ortalığı birbirine kattı.

Alexei Navalny’nin serbest bırakılması talebiyle düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 4 bin 52’ye ulaştı.

Yönetime karşı bayrak açan Rus muhalif lider Alexei Navalny’in tutuklanmasınının ardından başlayan gösteriler, dalga dalga büyüyor. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla sokağa dökülen binlerce gösteri, Navalny’nin tutuklanmasını protesto etmiş ve serbest bırakılmasını istemişti. Başkent Moskova’da yoğunlaşan gösterilere polis çok sert müdahale ederken, öğleden sonra gözaltı sayısı 2 bini aşmıştı.

Polisin müdahalesine rağmen sokakları terk etmeyen göstericiler, ara sokaklarda Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhinde sloganlar atmaya devam etti. Bazı sokaklarda polis ile göstericiler arasında kovalamacalar yaşanıdı. Zaman zaman çok sert müdahalede bulunan polis, protestocuları gözaltına almaya devam etti.

“GÖSTERİLER DEVAM EDECEK”

Navalny’nin ofisi, akşam saatlerinde toplam gözaltı sayısının 4 bin 52’ye ulaştığını açıkladı. Protestocular gösterisi ise tüm aralıksız devam ediyor. Sokaklarda gruplar halinde yürüyüşler yapan göstericiler, polis tarafından kordon altına alındı. Olayların devam ettiği ülkede Navalny destekçileri, sosyal medya üzerinden gösterilere devam edecekleri yönünde paylaşımlar yapıyor.

ÖNCE ALMANYA’YA KAÇTI,, SONRA RUSYA’YA GERİ DÖNDÜ…

Muhalif lider Navalny, uzun bir süredir Rus yönetimine karşı mücadele ediyor. Rusya’da zehirlendikten sonra geçtiğimiz Ağustos ayında Almanya’ya kaçan Navalny, tedavi altına alındı. “Toksik zehirlenme” şüphesiyle hastaneye kaldırılan Rus muhalif aktivist Aleksey Navalny, geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir şekilde Rusya’ya geri dönmüştü. Ülkeye giriş yaptığı sırada gözaltına alınıp tutuklanan Navalny, Putin’in 1 milyar dolarlık çok lüks bir saray rüşveti aldığını iddia etmişti. Navalny, Putin’in rüşvet olarak aldığı iddia ettiği sarayın fotoğrafları uluslararası basında geniş yankı uyandırmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.