Özal'ın doktoru Cengiz Aslan, koronavirüse yenildi - Haber 1Haber 1

Özal’ın doktoru Cengiz Aslan, koronavirüse yenildi

Özal’ın doktoru Cengiz Aslan, koronavirüse yenildi

01 Şubat 2021 - 2:02

ABONE OL

Günün üzücü haberlerinden biri de 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın doktoru Op. Dr. Cengiz Aslan ile ilgiliydi. Aslan, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın özel doktoru ve Türkiye’nin ilk beyin cerrahlarından biri olan Cengiz Aslan, yakalandığı koronavirüs nedeniyle bir süredir özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi görüyordu. Aslan’ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.

CENGİZ ASLAN KİMDİR?

Op. Dr Cengiz Aslan 1970 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1976’da Vakıf Gureba Hastanesi Beyin, Omuriik ve Sinir Cerrahisi bölümünü kurdu.

1979 yılında ABD’ye gitti ve Houston’da Baylor College of Medicine’de Nörofizyoloji alanlarında çalışmalar yaptı.

1982’de Houston’da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ağırlamış ve Özal’ın davet etmesi üzerine Türkiye’ye dönüp özel doktoru olarak görev yapmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.