ABD'nin 'anti semitizm' yorumuna Ankara'dan sert yanıt - Haber 1Haber 1

ABD’nin ‘anti semitizm’ yorumuna Ankara’dan sert yanıt

ABD’nin ‘anti semitizm’ yorumuna Ankara’dan sert yanıt

19 Mayıs 2021 - 14:16

ABONE OL

Son dönemlerde gerginleşen Türkiye-ABD ilişkileri, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlarla iyice derinleşti.

ABD’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “anti-semitizm” açıklaması sonrasında Ankara’dan arka arkaya çok sert yanıtlar geldi.

Son dönemde ABD ile Türkiye ilişkileri yeniden gerilimli bir noktaya geldi. ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye ile yaptığı açıklamalar tepkiyle karşılanırken, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlarla iki ülke arasındaki gerginlik iyice arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin ve İsrail arasındaki krize ilişkin yorumlarına “anti semitizm” yorumunu yapan ABD Dışişleri Bakanlığı’na önce Cumhurbaşkanlığı daha sonra da Dışişleri Bakanlığı sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamasını kınayarak, “İsrail’in yapmış olduğu katliamlar anti-semitizm yaftasıyla örtülemez” dedi.

 

Kalın, “Cumhurbaşkanımızın mazlum Filistin halkının yanında olmasını ve İsrail’in hukuk ve insanlık dışı tavırlarına ayna tutmasını ABD’nin anti-semitizm ile bağdaştırması trajikomik bir yaklaşımdır. ABD görmese de vicdan sahibi herkes Filistin’de yaşanan vahşetin farkındadır. İsrail’in yapmış olduğu katliamlar anti-semitizm yaftasıyla örtülemez. ABD Dışişleri Bakanlığının gerçeklikle hiçbir ilişkisi olmayan söz konusu açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Twitter üzerinden açıklamayı paylaştı.

“ELEŞTİRİDEN MUAF TUTMAK İÇİN İSTİSMAR EDİLMEMELİ”

Bu açıklamadan sonra Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları bütünüyle reddediyoruz” ifadesine yer verildi. Aynı açıklamada, “ABD yönetimini liderlerimize yönelik asılsız ithamlarda bulunmak yerine, İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarının durdurulması için çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Antisemitizm kavramı, İsrail’in etnik, dini ve kültürel temizlik politikalarını eleştiriden muaf tutmak amacıyla istismar edilmemelidir” denildi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.