İlkokul öğrencileri Maltepe Üniversitesi'nde arkeolojik kazı deneyimi yaşadı - Haber 1Haber 1

İlkokul öğrencileri Maltepe Üniversitesi'nde arkeolojik kazı deneyimi yaşadı

İlkokul öğrencileri Maltepe Üniversitesi'nde arkeolojik kazı deneyimi yaşadı

16 Mayıs 2025 - 21:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen "10. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali" kapsamında, ilkokul öğrencilerine yönelik arkeolojik kazı etkinliği gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, festival çerçevesinde düzenlenen "Dikkat! Kampüste Kazı Var!" başlıklı etkinlik, Troya Müzesi işbirliğiyle hayata geçirildi.

Etkinlikte 5. sınıf öğrencileri, üniversite kampüsünde oluşturulan özel alanda gerçek bir arkeolojik kazı atmosferini deneyimledi. Öğrenciler, kumların altına yerleştirilen sürpriz objeleri gün yüzüne çıkararak arkeolojiye dair pratik bilgiler edindi.

Kazı sonrasında buluntuların restorasyon sürecine katılan öğrenciler, tarihi eserlerin korunması ve kültürel mirasa sahip çıkmanın önemine dair bilinç kazandı.

Festival, "Mitoloji ve Edebiyat" teması çerçevesinde, çocuklara hem eğitici hem de katılımcı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.