27. Gezici Film Festivali, Kastamonu'da sinemaseverlerle buluştu - Haber 1Haber 1

27. Gezici Film Festivali, Kastamonu'da sinemaseverlerle buluştu

27. Gezici Film Festivali, Kastamonu'da sinemaseverlerle buluştu

12 Aralık 2022 - 20:50

ABONE OL

KASTAMONU (AA) – Ankara Sinema Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği 27. Gezici Film Festivali'nin Kastamonu ayağı başladı.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu'nun ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, üniversitenin Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda film gösterimleri gerçekleştirildi.

Ankara ve Sinop'un ardından Kastamonu'da düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek festivalde, Türk ve dünya sinemasının ödüllü filmleri, sinemaseverlerle buluşacak.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, programda yaptığı konuşmada, festivali 8. kez Kastamonu'da ağırladıklarını söyledi.

Festivalin fakülte, üniversite ve şehir için önemli olduğunu anlatan Çetin, "Medya ve İletişim Topluluğu, bu organizasyonda profesyonel hale geldi. Rektörlüğümüz de bizim bu etkinliklerimize büyük destek veriyor. Sanata değer vermemiz gerekiyor. Herkese iyi seyirler diliyorum." dedi.

Festival kapsamında, 1921 yapımı bir filmin eski dönemin ruhuna uygun olarak Baba Zula grubu tarafından müzik eşliğinde verileceğini de aktaran Çetin, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.