Düzce'de 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı - Haber 1Haber 1

Düzce'de 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı

Düzce'de 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı

22 Eylül 2022 - 17:40

ABONE OL

DÜZCE (AA) – Düzce'de 1000 kınalı keklik, yaban hayatı popülasyonunun artırılması amacıyla doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü üretim çiftliklerinde yetiştirilen 1000 kınalı keklik, doğal yaşam alanına bırakılmak üzere Düzce'nin Yığılca ilçesine getirildi.

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Yedigöller yaban hayatı geliştirme sahasının Yığılca ilçesi Yaylatepe köyünde yaban hayatı popülasyonunun artırılması amacıyla doğaya keklik saldı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Yığılca Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Rasim Çam, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla 1000 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin bölgede yaban hayatının gelişmesi için çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.