Irak’tan Türkiye’ye ilk yardım uçağı gönderildi - Haber 1Haber 1

Irak’tan Türkiye’ye ilk yardım uçağı gönderildi

Irak’tan Türkiye’ye ilk yardım uçağı gönderildi

08 Şubat 2023 - 23:45

ABONE OL

BAĞDAT (AA) – Irak hükümeti, kurduğu hava yardım koridoru kapsamında Türkiye’ye acil yardım malzemesi içeren ilk uçağını gönderdi.

Bağdat’taki Şehit Muhammed Ala Askeri Hava Üssü’nde AA muhabirine konuşan Irak Başbakanlık Genel Sekreterliği Sözcüsü Haydar Mecid, "Başbakan Muhammed Şiya Sudani’nin talimatı üzerine Türkiye’de depremden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere acil yardım malzemesi içeren uçakla yardım gönderildi." dedi.

Yardım uçağının Gaziantep Havalimanı’na ineceğini söyleyen Mecid, Bağdat’tan havalanan uçakta Irak Kızılayından bir ekip ile arama-kurtarma konusunda uzman askerlerin de bulunduğunu söyledi.

Mecid, Irak merkezi yönetiminin yardımlarının devam edeceğini dile getirerek her gün Türkiye ve Suriye’ye iki yardım uçağının gönderileceğini kaydetti.​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.