Almanya’da bir çevre grubu Başbakanlık binasına boyayla “İmdat! Sizin çocuklarınız” yazdı - Haber 1Haber 1

Almanya’da bir çevre grubu Başbakanlık binasına boyayla “İmdat! Sizin çocuklarınız” yazdı

Almanya’da bir çevre grubu Başbakanlık binasına boyayla “İmdat! Sizin çocuklarınız” yazdı

02 Mart 2024 - 15:21

ABONE OL

BERLİN (AA) – Almanya’nın başkenti Berlin’de "Son Kuşak" (Letzte Generation) adlı çevre grubu, Başbakanlık binasının ön cephesine turuncu boyayla “İmdat! Sizin çocuklarınız” (Hilfe! Eure Kinder) yazarak hükümetin iklim politikasın protesto etti.

"Son Kuşak" grubuna mensup göstericiler, "Siz bizi öldürüyorsunuz" ve "Seçme hakkı yok, para yok, güç yok" yazılı pankartlar taşıdı.

Başbakanlık binası önünde oturma eylemi de yapan 13-16 yaşlarındaki aktivistler, daha sonra geniş güvenlik önlemi alan polis tarafından kimlik tespiti için gözaltına alındı.

“Son Kuşak” grubundan yapılan açıklamada, iklim krizine dikkat çekilerek Alman hükümetine bu konuda genç kuşağa karşı taşıdığı sorumluluğun farkına varma ve bu sorumluluğun gerekliliklerini yerine getirme çağrısı yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.